Birourile D'OR sunt alcătuite din trei clădiri: o clădire de patrimoniu restaurată, o clădire pavilion multifuncțională și o clădire de birouri de clasă A.

"Vom închide locaţia din Tudor Arghezi şi ne mutăm într-un spaţiu nou. De ce ne mutăm? Nu am fost niciodată mulţumiţi 100% de condiţiile de aici.(...) Când mi-am început activitatea în 2015 am primit misiunea să caut un spaţiu mai bun care să fie sediul Institutului Goethe pe termen lung. Dorinţa noastră era să găsim un loc în care să putem oferi educaţie culturală într-un spaţiu mai mare şi mai modern care stimulează învăţământul interactiv şi în care să dispunem, în primul rând, de mai mult loc pentru propriile evenimente culturale, precum şi pentru bibliotecă. Ne-am hotărât să alegem o clădire care urma să fie construită de la zero. Este vorba de un spaţiu de pe Calea Dorobanţilor, 32, amplasat într-o zonă centrală, în Piaţa Romană. Este un cartier al institutelor culturale, Institutul Francez, British Council", a declarat joi directorul Institutului Goethe, Evelin Hust.

Odată cu mutarea, institutul funcționează în trei spații. Birourile administrative și departamentele de cultură ale institutului vor fi amplasate în sediul fostei Grădinițe germane 85, o clădire istorică. În clădirea de birouri, institutul va realiza cursurile de limbă germană, în timp ce în pavilion va avea o sală de evenimente de peste 100 mp. Biblioteca institutului va ocupa primul etaj al pavilionului.

Biblioteca din noul spațiu va avea un nou concept, incluzand o zonă de jocuri si un coworking space unde să vină freelanceri, studenţi, artişti şi toţi cei interesaţi de cultură.
Inaugurarea oficială a noului spațiu va avea loc pe 5 și 6 octombrie. (sursa: agerpres.ro)