Pe locul doi ca pondere se află domeniul manufacturier și industrial, cu 11% iar pe locul trei domeniul medical, cu 10% din totalul tranzacțiilor. 

„Cererea este în continuare împărțită, sunt atractive atât parcurile mari de business, care se construiesc în etape și care asigură numeroase facilități angajaților, cât și clădirile boutique, cu finisaje premium, din zonele ultracentrale, cu acces ușor. Confortul angajaților contează din ce in ce mai mult în luarea deciziei de mutare a sediului și managementul companiilor ține cont de sugestiile venite de la membrii echipei în privința locației, a dotărilor și a facilităților oferite de clădiri”, afirmă Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

În ultimele trei luni, printre clădirile de birouri alese de firmele din IT&C, BPO și SCC se află Expo Business Park 1, Dacia BC, Hermes Business Campus C, Dacia 1, Campus 6, Berlin Sema Parc, Art Business Center, One Victoriei. Companiile din domeniul Manufactură și Industrial, al doilea ca pondere, s-au orientat către proiectele City Gate, The Bridge 3, Green Gate, Bookcase, iar companiile din domeniul medical și farmaceutic, al treilea ca pondere, au optat pentru clădirile de birouri existente sau aflate în construcție Mihalache BC, Equilibrium, Expo Business Park, Caramfil 59. 

„Pre-închirierile de spații de birouri cumulează 17.052 mp, aproape 30% din suprafața totală pentru care au fost semnate contracte de relocări (închirieri, pre-închirieri și extinderi) în trimestrul doi din acest an. 
Și în perioada următoare vom asista la un număr mare de contracte de pre-închiriere, datorită ofertei generoase aflate în pipeline, cu multe proiecte mari, de clasă A în stadii avansate de construcție”, consideră Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

În ultimele trei luni, ESOP Consulting a intermediat tranzacții de birouri în clădiri de top precum Expo Business Park, Berlin Sema Parc, City Gate, One Victoriei, Hermes Business Campus C. Printre companiile asistate la închirierea sau pre-închirierea unor spații de birouri de către ESOP se află  MedLife (2.298 mp), Școala Waldorf (2.500 mp),  Gopet România (1.664 mp), Owzones (874 mp), Playwing, (441 mp), Trattoria Verdi (370 mp). (sursa: Esop)