Deşi jucătorii din piaţa imobiliară spun despre sectorul de birouri că este cel care performează cel mai bine (comparat cu retailul, logistica şi piaţa locuinţelor), spaţiile neocupate din clădirile livrate în primele şase luni ale anului arată că şi în această zonă sunt dezvoltatori care suferă din cauza cererii slabe.

 

Per total, în cele cinci proiecte relevante (de peste 5.000 mp fiecare) a căror con­struc­ţie a fost finalizată în S1 au fost investite fonduri de aproximativ 150 de milioane de euro, iar băncile au avut o contribuţie de circa 65 de milioane de euro.

 

Comparativ cu prima jumătate a anului trecut, când au fost date în folosinţă proiecte precum Sky Tower, Floreasca Office, West Gate 5, CSDA Siriului şi Armand Business Center, suprafaţa de birouri livrată în Bucureşti a crescut cu 15%.

 

Cel mai mare proiect nou ca suprafaţă, dar şi cea mai mare investiţie, o reprezintă clă­direa Green Gate din zona Pieţei Chi­ri­giu, dezvoltată de S Goup Holding din Cehia.

Clădirea cu o suprafaţă închiriabilă de 31.000 de metri pătraţi a implicat o investiţie de 57 de milioane de euro, iar în urmă cu o lună, la momentul livrării, dezvoltatorii anunţau un grad de închiriere a spaţiilor de 60%, astfel că birouri de circa 10.000 mp încă sunt neocupate. (Sursa: zf.ro)