Prima dintre cele trei clădiri presupune o investiție de aproximativ 34 milioane euro și va avea aproximativ 20.000 metri pătrați de spațiu închiriabil. Finalizarea lucrărilor de construcție și livrarea primei clădiri sunt programate pentru al doilea trimestru calendaristic al anului 2016.

 

Structura primei clădiri din cadrul Metroffice a fost recent finalizată. Construcția va avea șase niveluri (parter + mezanin + patru etaje) și o suprafață închiriabilă totală de aproape 20.000 metri pătrați. Spațiile închiriabile ajung până la 3.500 metri pătrați per etaj și beneficiază de un design flexibil care permite amenajarea atât de birouri individuale, cât și deschise. Antreprenorul general pentru proiectul Metroffice este PORR Construct.

 

”Metroffice reprezintă doar primul pas în transformarea zonei într-un cartier inovator al orașului, cu spații de birouri, retail, relaxare și rezidențiale”, a declarat Sorin Vișoianu, country manager Office & Logistics Immofinanz România și Bulgaria.

 

Blackstone a preluat spațiile logistice ale Immofinanz, inclusiv 5 proiecte în România, tranzacție totală de 536 mil. euroCITEȘTE ȘI Blackstone a preluat spațiile logistice ale Immofinanz, inclusiv 5 proiecte în România, tranzacție totală de 536 mil. euro

 

Când va fi finalizat, Metroffice va crea spații de lucru pentru aproximativ 5.000 de angajați. Aceasta este cea mai mare clădire dintre cele trei ale proiectului Metroffice și a presupus o investiție de 34 milioane euro.

 

Metroffice face parte din proiectul Iride City, pe care Immofinanz vrea să-l dezvolte în următorii ani, va include un mix de spații de birouri, restaurante, hoteluri și centre de conferințe, grădiniță, parcuri și baze sportive, care vor transforma spațiul într-o zonă revitalizată a Bucureștiului. Standardele actuale din domeniul designului și ergonomiei vor fi implementate, planurile incluzând obținerea certificării LEED și proiectarea  unui acoperiș verde.

 

Întregul proiect presupune modernizarea actualului Iride Business Park, cel mai mare parc de birouri din București și una dintre adresele de tradiție din cartierul de afaceri din nordul orașului. Iride Business Park este sediul unor companii importante la nivel național și internațional și ocupă 17 hectare de teren. În prezent, acesta oferă aproximativ 93.000 metri pătrați de spațiu închiriabil, distribuit în 20 de clădiri care variază de la cele cu un nivel la clădiri cu opt etaje. Când va fi finalizat sub forma unui cartier urban modern, peste 20.000 de angajați vor lucra în Iride City.

 

Immofinanz este o companie imobiliară comercială care își concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri în Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia și Moscova. În România, compania are un portofoliu de aproape 1 miliard de euro. (sursa: profit.ro)