În primele două faze de construcţie, Hercesa a vândut integral cele 420 de apartamente disponibile în Vivenda. Acum se aşteaptă ca în decurs de două luni să vândă jumătate din blocul început, chiar dacă acesta va fi finalizat abia în aprilie 2017. Noua etapă de dezvoltare va fi formată din două imobile cu 132 de apartamente şi presupune o investiţie de 14 mil. euro, din care 6 mil. euro reprezintă costurile cu infrastructura, care a fost deja realizată încă din primele faze de construcţie. Lucrările la al doilea bloc vor fi începute tot în acest an.

 

„Piața rezidențială s-a înscris încă de anul trecut într-o tendință ascendentă, iar interesul cumpărătorilor a crescut. Față de perioada de boom imobiliar, însă, tipologia clienților s-a schimbat semnificativ, în sensul că acum vorbim despre cumpărători pe deplin informaţi, care știu ce vor de la un apartament și își cunosc foarte bine necesitățile în domeniul imobiliar“, a declarat Mauricio Mesa Gomez, director general pentru România și Bulgaria în cadrul grupului Hercesa.

 

Prețurile locuințelor din Vivenda Residencias sunt: 57.512 euro plus TVA 5% pentru apartamentele cu două camere, 86.213 euro plus TVA 5% pentru locuințele cu trei camere și 99.948 de euro plus TVA 5% în cazul apartamentelor cu patru camere. Prețurile includ un loc de parcare și o boxă.

 

Compania spaniolă a mai anunţat că pregăteşte pentru următorii ani construcţia a circa 5.100 de locuinţe în trei proiecte distincte. Pe lângă ansamblul dezvoltat în locul fostei fabrici de pâine Titan, Hercesa mai deţine o parte din fosta fabrică Spicul din zona Orhideea şi, alături de fondul de investiţii Bluehouse, încă 14 hectare în Prelungirea Ghencea. (Sursa: capital.ro)