Alpha Bank Londra a încheiat la sfârşitul lunii septembrie un contract de credit, în valoare de 21,292 milioane de euro, cu Olympian Timişoara, Olympian Braşov şi Olympian Chiajna, deţinute de compania elenă Helios Phoenix.

 

"Banii vor fi utilizaţi pentru refinanţarea unui credit obţinut de la Credit Agricole pentru dezvoltarea parcurilor Olympian din Timişoara şi Braşov", a declarat pentru MEDIAFAX Athos Myrianthous, development director în cadrul grupului Helios Phoenix.

 

Dezvoltatorul a anunţat în luna august că intenţionează să extindă cu circa 25.000 metri pătraţi proiectele Olympian Park din Braşov şi Timişoara, în condiţiile în care spaţiile existente, totalizând peste 45.000 metri pătraţi, sunt ocupate integral şi că vrea să înceapă noi investiţii în Cluj şi Constanţa.

 

Parcul din Timişoara va fi extins cu 20.000 de metri pătraţi, cu o unitate built-to-suit (la cererea unui chiriaş), iar cel din Braşov cu circa 5.000 metri pătraţi. La Timişoara, lucrările de construcţie au început deja şi vor fi finalizate în trimestrul al doilea din 2015.

 

"Pentru extinderea din Timişoara vom aloca 7 milioane de euro, iar spaţiul a fost deja contractat de firma americană TT Electronics. Pentru spaţiul din Braşov, a cărei construcţie o vom începe în martie, vom investi 3 milioane de euro şi încă negociem un contract de închiriere. Tot pentru luna martie a anului viitor avem programată începerea construcţiei unui proiect de 10.000 de metri pătraţi în Cluj, unde există o cerere foarte mare pentru astfel de spaţii, mai ales de la firme de producţie. Nu avem chiriaşi încă pentru Cluj, dar vom începe dezvoltarea speculativ", a adăugat Myrianthous.

 

În Chiajna, compania are un teren de 6,8 hectare, unde pot fi dezvoltaţi circa 12.000 de metri pătraţi de spaţii industriale şi logistice, însă deocamdată proiectul este îngheţat, deoarece nu există încă cerere. Şi proiectul din Constanţa este pus "în aşteptare" până când vor fi găsiţi chiriaşi pentru 10.000 de metri pătraţi de spaţii logistice şi industriale.

 

Pentru realizarea investiţiilor, Helios Phoenix vrea să atragă un partener în vederea asigurării fondurilor necesare.

 

Parcurile, totalizând 45.000 metri pătraţi, deţinute iniţial de GE Capital Real Estate împreună cu Helios Phoenix, au intrat anul trecut în proprietatea integrală a Helios Phoenix, ca urmare a deciziei GE Real Estate de a se retrage din Europa de Est.

 

Olympian Park Braşov are 17.880 metri pătraţi de spaţii de depozitare şi este ocupat integral încă din toamna anului 2013, printre chiriaşi numărându-se Rolem (6.000 metri pătraţi.), Terwa (3.600 metri pătraţi) şi KHD (6.000 metri pătraţi).

 

Proiectul de 27.280 metri pătraţi dezvoltat în Timişoara a fost livrat în trimestrul al doilea al anului 2011 şi a ajuns în luna februarie a acestui an la un grad de ocupare de 100%, după ce furnizorul de soluţii pentru industria energetică AMSC a închiriat un spaţiu de 2.700 metri pătraţi.

 

Proiectul mai găzduieşte producătorul de echipamente electronice TT Electronics (15.000 metri pătraţi) şi operatorul logistic KLG Europe (7.300 metri pătraţi).

 

Helios Phoenix a vândut în acest an companiei de investiţii Secure Property Development & Investment parcul logistic Innovations de lângă Bucureşti pentru 12,6 milioane de euro. (sursa: zf.ro)