Fabrica a fost construită în urmă cu 150 de ani de un om de afaceri german - Erhard Luther -, dar în 2005, cu puţin timp înaintea începerii lucrărilor la pasajul Basarab, şi-a încetat activitatea, producţia berii Gambrinus fiind transferată în alte fabrici ale grupului.

„La sfârşitul anului 2013 am finalizat procesul de vânzare a proprietăţii imobiliare a fostei fabrici de bere Griviţa“, afirmă Onno Rombouts, Managing Director al Heineken România, fără a oferi detalii cu privire la valoarea tranzacţiei sau numele cumpărătorilor.

Potrivit datelor ZF, terenul de 2,7 ha al fostei fabrici a intrat în portofoliul unui grup de investitori printre care se află şi Ionuţ Dumitrescu, fondator al firmei de consultanţă imobiliară Eurisko, actualul CBRE România.

 

Anul trecut, înainte de vânzare, Primăria Capitalei a aprobat un plan urbanistic prin care autoriza construirea pe acest teren a unui hipermarket şi a unor clădiri de birouri cu cel mult 14 etaje, dar în care se prevedea că o serie de imobile istorice din cadrul fabricii, precum orzăria sau mălţăria, trebuie păstrate şi conservate. (sursa: zf.ro)