Costurile iniţiale pentru cumpărarea proprietăţii, care cuprinde 60.000 de metri pătraţi, precum şi clădiri aflate în patrimoniul naţional, se ridică la aproximativ două milioane de euro (plus TVA).

 

Primarul sectorului 3 a încheiat încă de anul trecut parteneriate de colaborare cu principalele universităţi din Bucureşti, unul dintre obiectivele principale ale colaborării fiind realizarea unui parc ştiinţific în sector.

 

Conform studiului de oportunitate, realizarea acestui proiect va conduce la formarea unui nou pol urban de dezvoltare într-un sector care în prezent nu deţine decât un singur pol urban de dezvoltare în zona centrului istoric. Realizarea unui nou pol urban major va avea un impact semnificativ în crearea de locuri de muncă, creşterea calităţii vieţii comunităţii, a nivelului educaţional în comunitate, atragerea unui segment de populaţie bine pregătit profesional, asigurarea spaţiului fizic pentru muncă, locuire, petrecerea timpului liber şi furnizarea de servicii. (sursa: economica.net)