În contextul creşterii cererii serviciilor de data center, cloud (virtualizare), disaster recovery şi business continuity, GTS Telecom continuă investiţiile în centrele sale de date, după ce anul trecut a finalizat un proiect de 1 milion de euro în extinderea şi modernizarea centrului de date pe care compania îl deţine în Bucureşti din anul 2007, se arată într-un comunicat de presă al companiei GTS Telecom. Numărul contractelor pentru servicii de colocare şi de cloud de tip Infrastructură ca Serviciu (IaaS) furnizate de GTS Telecom în România a crescut cu o medie anuală de 25% în ultimii doi ani.

 

’’Lansarea amprentei de data center GTS Telecom din Cluj vine să susţină cererea în creştere a companiilor pentru acest tip de servicii, dar şi potenţialul oraşului Cluj-Napoca în domeniul tehnologic. Serviciile de cloud şi data center continuă să fie în atenţia clienţilor pentru eficientizarea afacerii lor, astfel că ne menţinem optimismul în ceea ce priveşte dezvoltarea în această direcţie’’, a declarat Răzvan Stoica, director general al GTS Telecom.

 

Centrul de date GTS Telecom din Cluj-Napoca, localizat în complexul Liberty Technology Park dezvoltat de fostul premier moldovean Ion Sturza, se întinde pe o suprafaţă de 140 de metri pătraţi. Investiţia din Cluj-Napoca este a treia investiţie a GTS Telecom în sectorul data center într-o perioadă de doi ani.

 

Compania GTS Telecom a avut în 2014 o cifră de afaceri de 79 mil. lei (17,8 mil. euro) şi un număr mediu de 126 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice. GTS este unul dintre principalii furnizori alternativi de servicii de telecomunicaţii din România. Compania furnizează soluţii de transport date, voce, acces internet, servicii de tip cloud şi colocare în centrele de date proprii din Bucureşti şi Cluj-Napoca. În iunie 2014 a fost finalizată oficial tranzacţia prin care Deutsche Telekom a achiziţionat GTS Central Europe, grupul din care făcea parte GTS Telecom.

Operaţiunile GTS Cehia şi GTS Polonia au fost integrate de către operaţiunile Deutsche Telekom din ţările respective, care astfel şi-au consolidat segmentul business-to-business. În România, GTS Telecom, deţinută de Deutsche Telekom, continuă să opereze independent. (sursa: zf.ro)