Majorarea de capital presupune emiterea de pana la 140 de milioane de noi actiuni GTC, care vor fi oferite investitorilor la un pret minim de 4,2 zloti (1,03 euro) pe unitate, se arata intr-un comunicat al dezvoltatorului imobiliar. Operatiunea va fi supusa aprobarii Adunarii Generale a Actionarilor GTC, programata pentru 23 aprilie, iar fondurile obtinute vor fi utilizate pentru noi achizitii si finantarea unor proiecte existente. In octombrie anul trecut, actionarii GTC au respins o propunere de majorare de capital inaintata de conducerea companiei, scrie Mediafax.

 

Potrivit unei prezentari pentru investitori, GTC a selectat "cele mai interesante" cinci proiecte de achizitii pentru 2015 si 2016, dintre care doua in Bucuresti si cate unul in Varsovia, Budapesta si un alt "oras principal" din regiunea in care opereaza. Valoarea celor cinci proiecte este estimata la 176-194 milioane de euro, din care 30-33 milioane de euro ar urma sa fie investite in proiectele din Bucuresti. Fondul de investitii private Lone Star Funds, care detine 32,5% din actiunile GTC, si-a exprimat luni sprijinul pentru operatiunea de majorare de capital si pentru programul de investitii al dezvoltatorului imobiliar, potrivit Bloomberg.

 

Lone Star, care s-a oferit sa plateasca intre 5,5 si 6,1 zloti pentru o actiune GTC in cadrul majorarii de capital, a apreciat ca pietele din Romania, Ungaria si Serbia dispun de un "potential de crestere semnificativ". Fondul de investitii american a anuntat ca este dispus sa plateasca 717,9 milioane de zloti (175,7 milioane euro) pentru a-si creste detinerea la GTC la 66%. Pe bursa de la Varsovia, actiunile GTC au crescut luni cu 13,3%, cel mai mare avans din iunie 2009. GTC este activa in Polonia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Cehia, Rusia si Ucraina, unde detine active de 1,4 miliarde de euro.

 

In Romania, activele GTC, respectiv complexul de birouri City Gate si centrele comerciale Galleria, erau evaluate la finele anului trecut la 156,5 milioane de euro.

 

Saptamana trecuta, compania poloneza a anuntat ca a vandut centrul comercial Galleria din Buzau, primul mall pe care l-a construit in Romania, grupului de firme Eurosting, care vrea sa redenumeasca proiectul si sa-l repozitioneze pe piata. Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita. (sursa: wall-street.ro)