Globalworth, companie controlată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a anunţat în luna iunie achiziţia mai multor parcele de teren, cu o suprafaţă de 30.000 mp, aflate deasupra staţiei de metrou Pipera şi în imediata apropiere a clădirilor BOB, BOC şi Upground, deţinute tot de companie.

 

Terenul a aparţinut grupului Farmexim, care deţine lanţul de farmacii Help Net şi care este controlat de omul de afaceri Ovidiu Buluc. Aici Papalekas va construi spaţii comerciale şi de birouri, iar valoarea tranzacţiei a fost de 14,3 milioane de euro.

 

Proiectul presupune dezvoltarea a trei turnuri de birouri. Pentru unul dintre ele, Globalworth se află în negocieri avansate cu o mare companie multinaţională pentru 25.000 mp de birouri şi spaţii de retail.

 

Costul de dezvoltare, așa cum reiese din datele companiei, este de 98 milioane de euro, din care 17,8 milioane de euro reprezintă achiziția terenurilor și costurile de pregătire ale proiectului, bani deja investiți. Restul de 80 de milioane de euro urmează a fi alocați pentru ridicarea proiectului.

 

La finalizare, proiectul Globalworth Campus va deveni unul dintre cele mai mari parcuri de business din România, cu o suprafaţă închiriabilă de 105.000 mp şi 1.500 de locuri de parcare. (sursa: economica.net)