În calitate de lider al pieței de spaţii de birouri în Polonia și România, cele mai mari două piețe din Europa Centrală şi de Est, Globaworth a adoptat o abordare foarte cooperantă cu chiriașii săi, prin înţelegerea nevoilor acestora şi oferirea de soluții flexibile și inteligente, în special în această perioadă de incertitudine ridicată cauzată de pandemia Covid-19. 

În 2020, compania a închiriat către chiriași noi sau a extins/renegociat cu succes aprox. 303.500 mp de spații comerciale din portofoliul său de proprietăți de înaltă calitate, reprezentând aprox. 25% din disponibilul total al suprafețelor comerciale închiriabile brute. Aceste tranzacții constituie cel mai mare volum de activitate de închiriere realizat până în prezent, în mare parte datorită renegocierilor reuşite cu chiriașii existenți, care au apreciat abordarea colaborativă și flexibilă. 
Relațiile foarte strânse cu chiriașii au fost, de asemenea, confirmate de gradul de ocupare, care a rămas ridicat, şi anume 90,9% la sfârșitul anului (91,7%, inclusiv opțiuni de extindere pentru chiriași), procent afectat totuși de livrarea proprietăților aflate în curs de dezvoltare la începutul anului și de o scădere cu 3,3% a ratei de ocupare în clădirile operaționale pe parcursul anului din cauza condițiilor de piață foarte dificile.

„În ciuda perturbării semnificative a activității economice și sociale în cea mai mare parte a anului 2020, sunt încântat să raportez faptul că punctele noastre forte și avantajele competitive au avut ca rezultat o performanță operațională și rezultate financiare foarte optimiste. În același timp, am păstrat o relaţie strânsă și am sprijinit clienții noștri și comunitatea mai extinsă în care trăim și ne desfăşurăm activitatea, prin consolidarea poziției de LANDLORD OF CHOICE pe pieţele noastre. În timp ce anul 2021 va continua cu o serie de provocări, cred cu tărie că ce a fost mai greu a trecut și sunt încrezător și încântat de oportunitățile viitoare”, a afirmat Dimitris Raptis, CEO al Grupului Globalworth. (Sursa: Globalworth)