Valoarea tranzacției brute este de aproximativ 38 milioane EUR, iar achiziția se așteaptă să se încheie în trimestrul III 2017. Odată încheiată această tranzactie, fondul va deține în totalitate complexul de birouri din București.

„Suntem încântați să anunțăm achiziția clădirii “C”, parte din complexul premiat Green Court Bucharest. Aceasta marchează a treia tranzacție dintre Globalworth și dezvoltatorul suedez Skanska, în urma căreia Globalworth devine unicul proprietar al complexului Green Court Bucharest. Alături de celelalte proprietăți pe care le deținem în această zonă, proiectul Green Court Bucharest contribuie la întărirea poziției noastre în partea de nord a Central Business District (CBD), cel mai extins și căutat hub de birouri din București. Această tranzacție reprezintă o etapă foarte importantă pentru îndeplinirea obiectivelor noastre strategice și pentru consolidarea portofoliului nostru prin clădiri moderne, de înaltă calitate și eficiente din punct de vedere energetic”, declară Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer.

Situat în nordul Bucureștiului, în zona Barbu Vacarescu - Floreasca, proiectul Green Court Bucharest este primul proiect finalizat de Skanska în România. Acesta cuprinde trei clădiri de birouri clasa "A" cu o suprafață totală de închiriat de 54.300 mp.

“Vânzarea celei de-a treia clădiri din cadrul Green Court Bucharest reprezintă încheierea cu success a primului nostru proiect de dezvoltare de birouri în România. Viziunea noastră pentru acesta a fost să oferim spații de lucru inovatoare, productive, care pun în prim plan oamenii și să aducem totodată o contribuție la nivelul comunității și al zonei în care este dezvoltat proiectul. Relațiile pe care le-am construit cu partenerii noștri confirmă îndeplinirea acestor obiective. Dorim să mulțumim atât chiriașilor noștri, cât și Globalworth pentru încrederea lor și pentru cooperare”, a declarat Marcin Łapiński, Managing Director Skanska Property Romania & Hungary. 

Proiectul Green Court București a fost dezvoltat folosind tehnologii ecologice și soluții durabile utilizate pentru a minimiza amprenta de mediu a clădirii și pentru a reduce în mod semnificativ costurile operaționale.

Globalworth este proprietarul clădirilor "A" și "B" ale campusului, pe care le-a achiziționat în iunie și respectiv decembrie 2015. (sursa: constructiv.ro)