Secure a anunțat în urmă cu un an că a cumpărat un portofoliu de 122 de apartamente totalizând 11.700 metri pătrați în patru ansambluri separate localizate în zone rezidențiale diferite din București, cu o valoarea netă de 3,3 milioane de euro. Fondul arăta atunci că 72 apartamente (peste 70%) erau închiriate, dar nu preciza care sunt ansamblurile unde a cumpărat proprietățile.

 

Potrivit unui raport publicat astăzi de fondul de investiții, Secure deține apartamente în Romfelt Plaza (proiect dezvoltat de mai mulți bancheri și avocați și preluat de Alpha Bank după ce firma a intrat în insolvență), Linda Residence, Monaco Towers și Blooming House, dintre care 51 sunt închiriate (41%), în timp ce doar 9 au fost vândute într-un an.

 

În plus, fondul a cumpărat în acest an 40% din ansamblul rezidențial Green Lake de pe malul lacului Grivița, în nordul Capitalei. În cadrul proiectului sunt disponibile la vânzare 82 de apartamente și vile (65% din total).

 

În plus, există posibilitatea extinderii complexului cu peste 80.000 de metri pătrați. De altfel, acesta este și cel mai valoros activ pe care fondul îl deține în România, având o valoare de 18,8 milioane de euro.

 

Pe lângă portofoliul de locuințe, fondul cipriot, care a intrat pe piața românească anul trecut, mai deține Innovations Logistics Park, din Clinceni, de lângă București, închiriat de Nestle, în valoare de 14 milioane de euro, EOS Business Park, sediul Danone (6,4 mil.euro), spațiul în care funcționează magazinul Praktiker din Craiova și un sfert din clădirea de birouri Delea Nouă din București, sediul Ancom.

 

Fondul a mai cumpărat un teren de 4 hectare, lângă Lacul Pantelimon, pentru care are autorizația de construcție pentru 54.000 de metri pătrați de locuințe. Terenul este evaluat la 5,8 milioane de euro.

 

Portofoliul de proprietăți al fondului Secure Property & Investment se ridică la 134 de milioane de euro și cuprinde active în patru țări. Fondul are cea mai mare expunere în România (40% din portofoliu) și mai este prezent în Ucraina, Grecia și Bulgaria.

 

Secure Property & Investment a fost înființată în iunie 2005 și a vizat, inițial, investițiile pe piața imobiliară din Ucraina. În urma recapitalizării, în 2011, compania și-a extins activitatea la nivel regional, inclusiv în România, Bulgaria, Serbia și Muntenegru. Secure Property & Investment a deschis un birou în București în 2013. (Sursa: profit.ro)