Două dintre cele mai importante clădiri livrate în Bucureşti la începutul acestui an, şi anume proiectul Green Gate de lângă Piaţa Chirigiu şi cea de-a doua clădire a proiectului AFI Park, au fost finalizate în această zonă.

 

În timp ce Green Gate a avut un grad de ocupare de 60% la momentul livrării, clădirea celor de la AFI este închiriată integral de către grupul Electronic Arts, iar datele The Ad­visers arată că începând cu 2012 cererea pentru birouri în zona centru-vest - vest (incluzând şi proiecte ca West Gate Militari sau Riverplace Semănătoarea) a fost similară cu cea din zona calea Flo­reasca - Bar­bu Văcărescu (în jur de 110.000 mp), „vedeta“ pieţei imobiliare din Capitală în ultimii ani din punctul de vedere al investiţiilor realizate.

 

 „Cât timp principala sursă a cererii din piaţa de birouri este sectorul IT, mă aştept ca zona cen­tru - vest să continue să creas­că în ceea ce priveşte numărul de tranzacţii şi suprafaţa închiriată. Chiar dacă nu este atât de «galonată», zona este aproape de centru, sunt terenuri mari disponibile la preţuri ok, care permit dezvoltări cu o amprentă mare la sol şi suprafeţe importante pe etaj, iar finalizarea liniei de metrou care va trece pe la Răzoare va ajuta mult în ceea ce priveşte accesibilitatea“, apreciază Flo­rescu. (Sursa: zf.ro)