„Avem plăcerea de a ocupa un sediu nou și reprezentativ în centrul orașului, cu o infrastructură de transport public și facilități perfecte, construit în conformitate cu cele mai recente tendințe arhitecturale. Spațiul nu numai că respectă obiectivele de mediu ale întregului grup Eurowag, dar și intenția noastră de a oferi angajaților noștri beneficiul unui mediu de lucru inteligent și sănătos”, a declarat Victor Ion, Country Manager RO|MD al Eurowag.

Forte Partners a anunțat, în septembrie 2023, finalizarea lucrărilor de construcție la U•Center 2, în suprafață totală închiriabilă de 35.000 de metri pătrați și faptul că proiectul este gata să-și întâmpine chiriașii.

„Suntem mândri că o companie de talia EUROWAG, cu activități în toată Europa, a ales U•Center 2 pentru sediul său din România”, a declarat Elena Tecuță, Office Leasing Manager în cadrul Forte Partners. „Faza a doua a U•Center este închiriată preponderent de companii din tehnologie și IT, ceea ce atestă faptul că am creat un produs sustenabil, cu un grad ridicat de digitalizare, cu toate facilitățile și caracteristicile unui stil de viață și de lucru sănătos și modern. Pe măsură ce chiriașii se vor muta în spațiile lor, U•Center 2 va extinde comunitatea de business și servicii deja creată în prima fază și va întregi unul dintre cele mai importante hub-uri office din București”, a adăugat Elena Tecuță.

Noul acord de închiriere semnat pentru spațiul din U•Center 2 vine într-un context de piață caracterizat, în acest an, de scăderea semnificativă a livrărilor de spații office noi și de adaptarea lor la condițiile unui mod de lucru care s-a schimbat semnificativ în ultima perioadă.

„Suntem onorați că am avut rolul de consultanți în această călătorie și așteptăm cu nerăbdare să vedem EUROWAG prosperând în noua lor locație. Decizia de relocare reprezintă un moment crucial, care nu se referă doar la relocarea fizică, ci reprezintă, de asemenea, inițierea unei migrări strategice către un proiect de ultimă generație precum U•Center 2, determinată de o confluență de factori de bunăstare, tehnologie și sustenabilitate care promit să sporească agilitatea operațională, să deblocheze noi oportunități de creștere și să consolideze avantajul competitiv pe piață”, a declarat Mădălina Iconaru, reprezentant al iO Partners, agenția care a asistat tranzacția.

Prima fază a proiectului office U•Center a fost finalizată în trimestrul al treilea al anului 2021, este închiriată integral de clienți precum Booking Holdings, Endava, Lensa, Up România, BT, Neuroaxis, DCS plus și a fost vândută către Pavăl Holding în noiembrie 2022.

Anterior vânzării, prima fază a proiectului a obținut certificările LEED Platinum cu scorul 85, unul dintre cele mai mari obținute în România în versiunea LEED v4 și WELL Health & Safety , iar în februarie 2023 – certificarea WELL Platinum cu scorul 91, cel mai mare înregistrat în România, la momentul acordării, pentru acest tip de certificare. Forte Partners se află în prezent într-un stadiu avansat de obținere a acelorași certificări pentru U•Center 2.

În conformitate cu politicile ESG ale Forte Partners și cu obiectivele aferente, compania se asigură că proiectele pe care le dezvoltă își îmbunătățesc constant eficiența energetică și amprenta de carbon. Această procedură, pe lângă certificările menționate mai sus, a făcut ca U•Center 2 să fie o clădire neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon în exploatare (S&C), incluzând, printre numeroasele îmbunătățiri ale clădirii, alimentarea cu energie electrică din surse 100% regenerabile, reutilizarea apei de ploaie, prognoza meteo pentru o răcire mai performantă.