Compania E-Value International, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de intermediere telefonică din sud-estul Europei este membră a OTE Group și Deutsche Telekom și oferă un portofoliu de servicii complete de tip Contact Center, 24/7, de  la servicii de relații cu clienții și de asistență tehnică, până la soluții de retenție a clienților și de vânzări. În centrul operațional din Brașov își desfășoară activitatea 300 de angajați.

 

 “Un  argument  puternic  în  alegerea  Coresi  Business  Park  ca  destinație  pentru  birourile  noastre  l-a constituit planul nostru strategic de extindere a operațiunilor pe termen mediu și lung, ce ne permite să răspundem prompt și competitiv cerințelor pentru proiectele regionale și internaționale, ce implică mărirea  numărului  de  operatori  și  extinderea  spațiului  de  lucru.  În  plus,  valorile  companiei  noastre  și orientarea  către  angajați  ne  ghidează  să  deschidem centre  operaționale  în  spații  prietenoase.  Cei 20,000 de mp de spații verzi amenajate, spațiile de parcare generoase și conexiunile bune cu mijloacele de transport în  comun  existente în  Coresi Business Park  sunt câteva dintre beneficiile cheie pe care le oferim   angajaților   noștri   din   Brașov.”  a  declarat Akis  Gerontopoulos,  reprezentant  E-Value International.

 

“Decizia   E-Valuede   a   deschide   primul   său   centru   regional   în   cadrul Coresi   Business   Park   ne consolidează poziția de proiect dominant în Brașov, pe segmentul BPO (business process outsourcing) șiSSC  (shared  service  center).  Se  remarcă  un  trend  general  de  creștere  a  pieței  de  birouri  din  orașele secundare, urmând modelul nucleelor de afaceri deja consacrate din regiune, precum Brno și Cracovia, care au 500-600,000 mp de birouri. Brasov are astăzi o cincime din această suprafață și anticipăm că în următorii  10  ani  stocul  de  birouri  moderne  se  va  tripla,  ca  urmare  a  cererii  noi  generate  de  piața  de outsourcing.” a comentat Silviu Savin, partener Ascenta Management, dezvoltator al Coresi Business Park Brașov. 

 

Clădirea T42 are o suprafață construită de 8.000 mp și face parte din prima fază a proiectului Coresi Business Park ce a vizat restaurarea și transformarea unor foste clădiri industriale în 25.000 mp de spații de birouri neconvenționale, cu elemente arhitecturale industriale. Clădirile T42 și T39 beneficiază de dotări tehnice de ultimă generație și sunt în proces de obținere a calificativului BREEAM “Foarte bine”. Coresi Business Park înregistrează un grad de ocupare de 100% pentru spațiile de birouri existente și 100% grad de retenție a chiriașilor, majoritatea trecând deja printr-un proces de expansiune.

 

Clădirile din prima fază a proiectului găzduiesc chiriași internaționali de prestigiu. Coresi Business Park a demarat de curând lucrările la cea de a doua  fază a proiectului  ce vizează livrarea a două clădiri noi de birouri de clasa A, cu regim mic de înălțime (P+3E/5E) ce dispun între 1.650 mp și 3.000 mp închiriabili pe etaj și au o suprafață totală de 18.000 mp.  (sursa: Coresi Business Park)