Un exemplu în acest sens este extinderea firmei de consultanță 3BG,care si-a triplat suprafața în ultimul an de activitate și se mută pe un etaj întreg în clădirea Unirii View. 3BG oferă servicii pentru comerțul electronic, prin platforma Amazon – cel mai mare marketplace din lume.
„În anul 2020 am înregistrat rezultate spectaculoase, pe fondul accelerării comerțului online la nivel global. Serviciile oferite de 3BG au contribuit la creșterea vânzărilor partenerilor și colaboratorilor noștri, în principal pe platforma Amazon. Noul spațiu de birouri a fost ales pentru a spori confortul și protecția angajaților 3BG, ținând cont și de perspectivele de dezvoltare ale firmei. Considerăm că cele mai bune rezultate profesionale se obțin prin interacțiunea fizică a întregii echipe, de aceea am ales un sediu reprezentativ pentru noi. Pe măsură ce situația sanitară va permite, întreaga echipă va putea reveni în forma fizică la birou" afirmă Halasz Tamas, CEO al companiei 3BG.

„3BG este un exemplu de extindere a spațiului de birouri, care a realizat trecerea de la un birou într-o vilă, la unul într-o clădire de birouri de clasă A, situată în zona ultracentrală a Capitalei. Compania a ales să securizeze acum un sediu nou datorită oportunităților oferite de piață. În acest moment, există și companii străine care se pregătesc să intre pe piața românească, care tatonează terenul și care ar putea da un nou suflu pieței închirierii de birouri în 2021și în 2022. Sunt vizate în special clădiri de birouri de clasă A. Sperăm ca acest val să poată contracara cererile de micșorare a spațiilor venite de la companiile care au scos spații la sub-închiriere și 2021 să fie un an mai bun decât 2020”,declară Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International, prin intermediul căreia s-a realizat tranzacție din Unirii View.


Domeniul IT&C a dat mai mulți pași înapoi, după ce în 2019 înregistrase un record al închirierilor de birouri
Cea mai mare scădere a cererii de birouri s-a înregistrat în 2020 în domeniul IT&C, in timp ce domeniul farmaceuticși-a triplat volumul de spațiu închiriat. Anul trecut, spațiile închiriate de companii din IT&C au scăzut de la circa 150.000 mp, la circa 30.000 mp, iar ponderea lor în totalul pieței s-a micșorat de la 50%, in 2019, la 30%. 

„În 2021, acest domeniu ar putea să își revină parțial, dacă vor intra pe piață companiile care iau în calcul mutarea operațiunilor în România ca urmare a Brexitului sau cele care au observat că infrastructura de internet din Romania a ajutat firmele să lucreze foarte bine și in varianta lucrului de acasă (în perioada de carantină) și in varianta hibridă,în perioadele de stare de alertă” considera Alexandru Petrescu de la ESOP. (sursa: Esop)