A treia cladire AFI Park va fi finalizata anul acesta in decembrie, fiind inchiriata integral de Endava si Telus. In paralel compania construieste si cladirile 4 si 5 din AFI Park, care vor cumula 31.000 mp de birouri si vor fi finalizate in decembrie 2015.

 

AFI Europe a primit o finantare de la UniCredit pentru prima cladire de birouri, in timp ce BCR a finantat cladirile 2 si 3. BCR a anuntat recent ca imprumuta AFI Europe cu 32 milioane euro pentru finalizarea cladirilor de birouri AFI Park 2 si AFI Park 3. Finantarea acordata de BCR include un credit de investitii de 17 milioane de euro pentru AFI Park 2 si un imprumut de dezvoltare de 15 milioane de euro pentru AFI Park 3.

 

Cladirile 4 si 5 ale proiectului vor fi conectate printr-un pod ceea ce va creste suprafata per nivel de la 2.500 mp la 3.000 mp si ambele vor fi certificate Leed Gold. Despre potentialii chiriasi, Hay spune ca inca nu s-a incheiat nicio tranzactie, dar se poarta negocieri.

 

La capitolul alte planuri de dezvoltare, seful AFI Europe mentioneaza ca doreste sa inceapa la inceputul lui 2017 proiectul de birouri de 50.000 mp de pe fosta platforma INOX, amplasata intre birourile Green Gate si centrul comercial Vulcan Value Centre. Proiectul ar urma sa cuprinda doua cladiri de 8 etaje si una de 15 etaje, focusul fiind pe zona de IT&C si BPO. Toate cladirile vor avea o suprafata de 3.000 mp per etaj cu posibilitatea de a le imparti. Proiectul este in faza de design si avize, in prezent.

 

“Credem in zona. Faptul ca NEPI a dezvoltat retail parcul de acolo este un beneficiu pentru ca ofera viitorilor chiriasi posibilitatea de a beneficia de zona de servicii si retail. Va fi o sinergie buna intre proiecte. Cei de la NEPI au facut o treaba buna acolo”, spune Hay.  (sursa: wall-street.ro)