Compania Tata Technologies este primul chirias in spatiile ce vor fi livrate in T2 2016, firma optand in prima etapa pentru o suprafata de 3.300 mp, care va gazdui 300 de angajati.

 

Coresi Business Park a demarat lucrarile de constructie pentru a doua faza a proiectului de birouri, ce vizeaza livrarea a doua cladiri noi de birouri cu o suprafata totala de 18.000 mp. Compania Tata Technologies este primul chirias in spatiile ce vor fi livrate in T2 2016, firma optand in prima etapa pentru o suprafata de 3.300 mp.

 

Dezvoltatorul Ascenta Management a inceput lucrarile de constructie pentru a doua faza a proiectului Coresi Business Park din Brasov, unul dintre cele mai importante centre de afaceri din afara Bucurestiului si una dintre cele mai ample initiative de regenerare urbana din Romania, in locul fostei platforme industriale Tractorul.

 

Aceasta etapa vizeaza livrarea a doua cladiri noi de birouri de clasa A, cu regim mic de inaltime (P+3E/4E) ce dispun intre 725 mp si 1.550 mp inchiriabili pe etaj si au  o suprafata totala de 18.000 mp. Constructia a fost demarata la inceputul lunii aprilie, iar in prezent se lucreaza la structura de rezistenta a primei cladiri.

 

Valoarea totala a investitiei pentru 2015/2016 este estimata la aproximativ 10 milioane de euro.

 

Compania Tata Technologies a intrat pe piata din Romania in 2013 prin achizitia grupului american Cambric, filiala locala a grupului, Cambric Consulting, activand din 1997. 

 

Tata Technologies ofera servicii de inginerie si consultanta pentru unele dintre cele mai importante firme din lume, in Romania desfasurandu-si activitatea in centrele de inginerie din Brasov, Iasi si Craiova.

 

Spatiul de 3.300 mp pe care Tata Technologies l-a inchiriat in prima cladire va gazdui peste 300 angajati ai firmei care isi desfasoara activitatea in Brasov. In urmatorul an firma isi propune recrutarea in centrul din Brasov a 100 de ingineri, carora le va asigura instruirea in diverse platforme CAD/CAE.

 

Pentru suprafetele disponibile in cea de a doua faza a proiectului Coresi Business Park se poarta discutii cu o parte dintre chiriasii actuali, care au in plan extinderea spatiilor pe care le ocupa in prezent, dar sunt vizati si cativa chiriasi noi. 

 

“Suprafetele  generoase  pe  etaj  si  flexibilitatea  partitionarii  ne  permit  sa  ajungem,  cu  faza  a  doua  a Coresi Business Park, la costuri totale de ocupare incepand de la 60 eur/ luna/ post de lucru. Diminuand cheltuielile cu chiria si utilitatile, companiile pot investi in acele aspecte care conteaza pentru confortul angajatilor sau care ofera, pe termen lung, avantaje competitive si eficienta financiara”, a declarat Silviu Savin, partener, Ascenta Management.

 

Coresi Business Park este un centru de afaceri de clasa A, dezvoltat pe fosta platforma industriala Tractorul din Brasov. Proiectul constituie una dintre cele mai ample initiative de regenerare urbana, ce transforma 12 hectare de vechi cladiri industriale intr-o zona de afaceri.  Cladirile restaurate şi transformate in prima faza a proiectului Coresi Business Park ce totalizeaza aproximativ 25.000 mp de spatii de birouri neconventionale, gazduiesc chiriasi precum Raiffeisen Bank, IBM, Fresenius, Freudenberg Romania, Computer Generated Solutions, Waters etc.

 

Masterplanul Coresi Business Park cuprinde un mix echilibrat de conversii de spatii industriale in spatii de birouri de clasa A si cladiri noi. In urmatorii 10 ani, pe terenul de 12 hectare din cadrul fostei uzine de tractoare se vor construi noi cladiri de birouri, suprafata totala a parcului de afaceri ajungand astfel la peste 100.000 mp.

 

In completarea spatiilor de birouri existente ce au trecut prin procesul de conversie, proiectul cuprinde si 10 cladiri moderne de birouri, noi, cu regim mic de inaltime. (sursa: dailybusiness.ro)