“Ne-am propus să angajăm mai mult de 1.500 de oameni în următoarele luni în România și sunt bucuros să văd că avem condiții excelente de lucru în noua și moderna clădire din Sibiu. Faptul că avem atât producție cât și cercetare și dezvoltare în aceeași locație, este un avantaj mare pentru clienții noștri, dar și pentru echipele care dezvoltă și fabrică produsele noastre. Suntem mândri de echipa noastră de peste 13.000 de angajați în România și abia așteptăm să le urăm “bun venit” unor noi angajați în Sibiu, Timișoara, Brașov, Carei, Nadab și Iași” a spus dr. Christian von Albrichsfeld la ceremonia de inaugurare a structurii noii clădiri.

 

Noua clădire din Sibiu va avea două etaje cu o suprafață totală de 7.000 de metri pătrați, un laborator de peste 1000 m2, oferind astfel spațiu pentru o echipă mai mare. Construcția a fost începută în luna martie 2014, iar începerea activității este planificată pentru luna octombrie 2014.

 

Până la sfârşitul anului 2013, Continental a investit peste  830 de milioane de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și trei centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie  al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz.

 

“În 2014 creștem în continuare volumul de unități produse, dar și activitățile din zona de cercetare și dezvoltare. De asemenea, vom construi noi clădiri pentru R&D și pentru producție” spune Oswald Kolb, director general al Continental Automotive Systems Sibiu.

 

Cu o cifră de afaceri de 33,3 miliarde de euro în 2013, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, panouri de bord, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi protejează clima. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. Pentru Continental lucrează în prezent peste 182.000 de angajaţi în 49 de ţări. (sursa: capital.ro)