Directorul general al companiei, Vikram Verma, a declarat, joi, la inaugurare, că, în prezent, firma mai are nouă centre în SUA, Canada, Marea Britanie, Hong Kong şi Australia.

 

„Compania americană 8x8 a deschis la Cluj-Napoca primul centru operaţional din Europa de Est. Compania noastră are sediul în Silicon Valley, California, şi este un furnizor de soluţii enterprise de comunicaţii în cloud, oferind suport pentru mai mult de 40.000 de afaceri din peste 100 de companii la nivel global. În prezent mai avem nouă centre de date în SUA, Canada, Marea Britanie, Hong Kong şi Australia. Noul centru din Cluj-Napoca va crea circa 100 de locuri de muncă până la sfârşitul anului. Faptul că România are o infrastructură fantastică de internet, care asigură viteze foarte mari, înseamnă că aici se pot face foarte uşor afaceri. De asemenea, este foarte uşor pentru noi să ne vindem produsele, folosind internetul. O viteză mare de internet oferă Clujului un avantaj fantastic”, a spus Verma.

 

Potrivit acestuia, în decizia companiei de a investi în Cluj-Napoca a contat şi calitatea angajaţilor.

 

„Nu noi am ales Clujul, Clujul ne-a ales pe noi, am întâlnit aici o echipă fantastică, sunt IT-işti foarte buni, am văzut calitatea oamenilor, iar eu cred că o companie înseamnă în primul rând oamenii”, a subliniat directorul general al companiei americane.

 

Primarul Emil Boc a declarat la rândul său că municipiul Cluj-Napoca este oraşul inovării şi un centru al tehnologiei şi IT.

 

Compania 8x8 este listată la bursa din New York.  (sursa: zf.ro)