Blocul va avea 12 etaje, autorizația de construcție fiind eliberată în anul 2013.

 

Mulți ani terenul, de 3.150 de metri pătrați, a fost disponibil la vânzare, pe el fiind amplasat un anunț în acest sens. De câteva luni anunțul a fost scos, iar de curând pe teren au început să fie executate diverse lucrări, în special de nivelare a terenului.

 

Potrivit panoului instalat pe șantier, beneficiarul proiectului este Marian Mihart, iar pe teren se va construi un bloc de locuințe și spații de servicii și de retail.

 

Terenul este amplasat chiar pe Bulevardul Unirii, vizavi de groapa uriașă unde ar fi trebuit să fie construit complexul Esplanada. Lucrările de construcție urmează să fie finalizate în 2017.

 

Reprezentanții vânzătorului terenului nu au vrut să răspundă solicitării Profit.ro privind detaliile vânzării acestuia, iar cei ai dezvoltatorului nu au putut fi contactați. Potrivit datelor disponibile pe piață, prețul de vânzare a terenului ar fi fost de circa 3,8 milioane de euro, la un preț de 1.200 de euro pe metru pătrat.

 

Marian Mihart este cofondator al rețelei de bijuterii și ceasuri Cellini, alături de omul de afaceri Alessandro Amato. Cei doi dețin firmele Sono Migliori International, prin care operează rețeaua Cellini și Chronotime International, care se ocupă cu importul de ceasuri. Cei doi oameni de afaceri au deschis în România și primul boutique Paul&Shark, pe Calea Victoriei, vizavi de hotelul Radisson, și au adus și brandul de lux Gucci pe piața locală, la parterul hotelului Hilton. (sursa: profit.ro)