Ca facilitati, imobilul, fost sediu de back office al unei importante banci, dispune de cea mai moderna infrastructura IT&C, aceasta fiind si unul dintre motivele determinante pentru inchirierea acestui spatiu intr-un timp record.

Compania CRS deruleaza proiecte in domeniul online, cloud, big data, avand experienta in cele mai noi tehnologii din domeniu.

 In primele noua luni din 2013, din sectorul IT&C au facut parte cei mai multi clienti care au inchiriat spatii de birouri. Astfel, la nivelul intregii tari, 58 firme de IT&C au semnat contracte de inchiriere in primele trei trimestre, insumand o suprafata totala de 55.354 mp.

In ceea ce priveste localitatile vizate, firmele de IT&C s-au orientat catre Bucuresti (88%), iar restul catre orase precum Iasi, Timisoara, Cluj Napoca si Sibiu.

„Domeniul IT&C ramane cel mai dinamic sector al economiei, pentru ca alaturi de firmele romanesti si multinationale prezente pe piata care se dezvolta, firme noi aleg Romania ca tara de destinatie pentru a investi in IT&C. Punctele tari pentru atragerea de investitii in IT&C sunt resursele umane, faptul ca avem tineri talentati in programare, care au abilitati profesionale deosebite si faptul ca tara noastra este pe locul doi in lume in ceea ce priveste rapiditatea vitezei de navigare pe Internet. Expansiunea acestor firme determina nevoia de sedii noi, aproximativ 30% din tranzactiile realizate in 2013 fiind generate de cererea venita din partea unor companii de acest gen”, afirma Alexandru Petrescu, managing partner la Esop Consulting / Corfac International.  (sursa: wall-street.ro)