În ceea ce priveşte oferta de spaţii de birouri în vile din Bucureşti, la începutul lui 2014 circa 67% din totalul lor au chirii de prezentare de până în 11 euro/mp/lună, 20% o chirie medie cuprinsă între 11,1 şi 15 euro/mp/lună şi 13% peste 15 euro/mp/lună.

 

Cele mai multe vile disponibile se află în zona de centru-nord a Capitalei, un stoc total de 50.025 mp şi cel mai redus în zona de sud. În 2013, volumul total de spaţii de birouri închiriate în vile a crescut cu 23%.

 

Chiriaşii au ales spaţii cu suprafeţe foarte diferite, de la apartamente în vile de 80 mp, până la clădiri integrale de 1.493 mp, cele mai multe tranzacţii în vile vizând zonele Aviatorilor, Primăverii şi Universitate-Romană.

 

'În 2014, estimăm că segmentul închirierilor de birouri în vile îşi va păstra dinamismul şi alături de firmele care aleg vilele pentru că se potrivesc mai bine tipului lor de activitate (cum sunt firmele de avocatură, publicitate, consultanţă) vor alege vilele şi firmele care prestează servicii personale aflate în expansiune în acest moment', declară Alexandru Petrescu, managing partner al ESOP Consulting l CORFAC International.

 

În primele luni din 2014, suprafaţa medie închiriată în vile cu destinaţie de birouri a crescut de la 249 mp la 479 mp, iar alături de zonele cele mai solicitate din Centru Nord - Primăverii, Aviatorilor, Dorobanţi a crescut interesul şi pentru zonele centrale - 13 Septembrie, Ştefan cel Mare, şi Foişorul de Foc.

 

'Am constatat că în ultimele 24 de luni a crescut interesul antreprenorilor români ce prestează servicii personale (şcoli private, grădiniţe, after-school-uri, cabinete de nutriţie, clinici medicale) pentru găsirea de noi locaţii şi extinderea activităţii, ceea ce denotă importanţa pe care o acordă bucureştenii investiţiilor în sănătate şi educaţie', declară Alexandru Petrescu. (Sursa: economica.net)