Cele două imobile, care sunt poziţionate pe bulevardul Timişoara, aproape de intersecţia cu bulevardul Vasile Milea, vor avea o suprafaţă închiriabilă de circa 32.000 de metri pătraţi şi sunt programate a fi finalizate la sfârşitul acestui an. Prin încheierea lucrărilor la clădirile patru şi cinci, parcul de afaceri al celor de la AFI va ajunge la o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 65.000 de metri pătraţi, printre cele mai mari din Bucureşti. Investiţia în cele cinci clădiri de birouri se ridică la circa 50 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

 

Primele trei clădiri de birouri ale israelienilor sunt deja închiriate integral, printre chiriaşi numărându-se în special companii din zona IT, precum Electronic Arts sau Endava.

 

După finalizarea clădirilor patru şi cinci din AFI Park, în total în parcul de birouri din jurul mallului din Cotroceni vor lucra circa 7.000 de angajaţi, potrivit unor estimări anterioare, care de asemenea vor contribui la traficul centrului comercial, care atrage în medie circa 52.000 de vizitatori pe zi.

 

Constructorul mallului şi al birourilor AFI este firma israeliană Danya Cebus.

 AFI Europe România a obţinut în primele trei luni ale anului venituri operaţionale nete de circa 9 milioane de euro, în creştere cu 8,1% faţă de perioada similară din 2014. (sursa: zf.ro)