AFI Tech Park 1 a fost finalizat în T3 2018, cu un total GLA de 22.000 mp de birouri de clasă A, în imediata apropiere a Palatului Parlamentului și Pieței Unirii. După finalizarea tuturor celor trei faze ale proiectului, AFI Tech Park va deveni unul dintre cele mai complexe proiecte de birouri din zonă, oferind 56.000 de metri pătrați de spații de birouri clasa A în cele două clădiri P + 8 și într-un turn de birouri de 14 etaje.
 
„Ne bucurăm că New Work și Afcon Electra România au ales să se alăture comunității AFI Tech Park și le urăm bun-venit. AFI Tech Park 1 a ajuns, într-un timp foarte scurt, la un grad de ocupare de 80%, certificând astfel faptul că le oferim cele mai potrivite soluții clienților noștri. Pe lângă spațiile moderne și toate facilitățile puse la dispoziția angajaților, cei care decid să ne devină parteneri se bucură de o poziționare excelentă a birourilor lor, ușor accesibile deoarece sunt în centrul orașului și aproape de locuințele angajaților. Suntem încântați de faptul că nu dezvoltăm doar un nou complex de birouri, ci o comunitate pentru chiriașii noștri”, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.

Complexul oferă o gamă largă de servicii chiriașilor, cum ar fi: o sală de conferințe care poate fi rezervată cu ora, disponibilă tuturor chiriașilor, cartea de membru AFI Tech Park Club, care oferă reduceri și beneficii la restaurantele și partenerii din apropiere, precum și sală de fitness World Class, care a închiriat 1.500 mp în AFI Tech Park 1. AFI Tech Park 1 a primit deja o pre-certificare LEED Platinum pentru "clădire verde".

New Work oferă soluții de spațiu de lucru pentru clienți corporativi, birouri servisate și coworking și este unul dintre cei mai mari jucători din Europa Centrală și de Est, care operează peste 25 de centre din Ungaria, Polonia, Cehia, România și Ucraina. New Work a închiriat spațiu de birouri de 2.800 mp în AFI Tech Park 1 și va opera și sala de conferințe a clădirii, care poate fi utilizată de toți chiriașii AFI Tech Park 1, pe baza unor rezervări orare, minimizând costurile operaționale.

Tranzacția a fost intermediată de Simona Urse, Associate Director Office Agency în cadrul Crosspoint Real Estate. 
 „Închirierea spațiului din AFI Tech Park 1 reprezintă un punct de referință pentru intrarea pe piața din București a companiei New Work. Intenționăm să dezvoltăm cel puțin 5 centre în București până în 2020”, a declarat Hubert Abt, CEO New Work.

Al doilea nou chirias este Afcon Electra România, lider de piață în dezvoltarea și instalarea sistemelor electrice, termice, sanitare, de ventilație și de stingere a incendiilor. Afcon Electra România își va reloca și extinde birourile prin închirierea a aproximativ 500 mp în AFI Tech Park 1. Compania implementează proiecte complete electro-mecanice pentru centre comerciale, clădiri de birouri, clădiri industriale, hoteluri și spitale. 
New Business și Afcon Electra România se alătură altor companii care s-au mutat deja în AFI Tech Park 1, cum ar fi: certSIGN, Game World Group, RTC Proffice Experience, Knauf (Knauf Gips and Knauf Insulation), Hilti Romania, World Class, WWF, Connect 44. (sursa: constructiv.ro)