În general, consultanții Colliers International nu se așteaptă să vadă prea mult în ceea ce privește noile contracte, cu excepția companiilor care sunt presate efectiv să se mute sau să se extindă, în contextul în care reprezentanții lor nu au claritate asupra modului în care se vor desfășura procesele de lucru în viitor sau cum va evolua propria afacere.

Activitatea de construcții pe piața de birouri a continuat aproape normal în primăvară, chiar și în contextul blocării pandemice și nu există întârzieri majore pentru clădirile cu termen de livrare în 2020, cu un pipeline de aproximativ 230.000 de metri pătrați, în principal deja contractat integral dar mai ales preînchiriat, conform datelor de la Colliers International.

Prima jumătate a anului a înregistrat livrări de aproape 105.000 de metri pătrați în noi spații de birouri moderne, cea mai mare parte venind în primul trimestru al anului. Două treimi din suprafața totală au rezultat din Ana Tower și a treia fază a proiectului Campus Globalworth's.

Scăderea cererii noi începe acum să se simtă, al doilea trimestru al anului relevând una dintre cele mai mici cifre ale acestui ciclu - doar 16.000 de metri pătrați, potrivit agenției. Deși primul semestru nu arată deloc prea rău, există încă o inerție, iar discuțiile despre viitoarele închirieri sunt încetinite, lucru care s-ar putea vedea mai mult în a doua jumătate a anului. (Sursa: Colliers)