Perioada 2014 – 2016 va aduce o balansare intre acesti jucatori, in conditiile unei cereri in usoara crestere si a unui volum de noi livrari sub media ultimilor 10 ani, estimeaza compania de consultanta imobiliara CBRE.

„Exista in continuare elemente ce ridica semne de intrebare referitor la refacerea segmentului imobiliar din Romania. Printre acestea putem numara: viitorul proprietatilor distressed, sansele de supravietuire sau transformare pentru proprietatile secundare si tertiare, precum si lipsa investitorilor institutionali globali. Anul 2014 poate aduce o usoara crestere a cererii in toate segmentele imobiliare, dar doar in conditiile unei stabilitati macro-economice si politice”, a precizat Razvan Iorgu, managing director CBRE Romania.

Anul 2013 a adus o activitate totala de tranzactionare de peste 300.000 mp, incluzand contracte noi de inchriere, relocari, renegocieri si prelungiri de contracte. Raportat la perioada anterioara, acest volum este cel mai ridicat din ultimii 6 ani.

In perioada 2008 – 2013 departamentul de birouri din cadrul CBRE Romania a semnat contracte pentru o suprafata de 300.000 mp cu o valoare totala de peste 275 milioane de euro. Aceasta suprafata tranzactionata reprezinta o cota de piata cumulata de 20% din segmentul pietei de birouri pentru perioada analizata de 6 ani. (sursa: dailybusiness.ro)