CBRE și IWG (International Workspace Group) au derulat până acum unsprezece proiecte de închiriere de noi spații și renegociere. Regus și Spaces sunt mărci de spații de lucru flexibile, gândite pentru a mări productivitatea și creativitatea companiilor și start-up-urilor. Brandurile sunt deținute de IWG, corporație multinațională cu sediul în Luxemburg, în al cărei portofoliu se mai află mărcile Basepoint, No.18, Signature și Open Office. IWG a intrat pe piața locală în anul 1999, cu marca Regus, iar în 2018 a lansat în România și brandul Spaces. Regus este pionierul pieței de coworking din România, segment care se află într-un proces de creștere accelerată în ultimii ani 

Printre cele mai importante tranzacții de spații de coworking negociate de CBRE pentru Regus și Spaces, se numără:
•    în 2015 - renegocierea pentru cei 2.500 m² ocupați de Regus Rosetti;
•    în 2015 – renegocierea pentru spațiile de birouri de 1.000 m², ocupați de Regus în World Trade Center;
•    în 2016 – intermedierea tranzacției pentru deschiderea Regus in Iride Business Park, care ocupă 1.500 m²;
•    în 2017 – inaugurarea Regus Plaza Romania, cu aproximativ 1.300 m²;
•    în 2017 – renegociere pentru spațiile de 2.000 m² ocupate de Regus în Floreasca 169A;
•    în 2017 – deschiderea Spaces în Campus 6, cu o suprafață de aproape 3.200 m²;
•    în 2018 – intermedierea tranzacției de închiriere pentru un nou sediu cu o suprafață de 3.000 m² pentru Spaces, în Unirii View Tower;
•    în 2018 – intermedierea tranzacției de închiriere pentru cel mai mare sediu al Spaces de pe piața locală, cu o suprafață de 4.100 m², în complexul Expo Business Park;
•    în 2018 – renegociere pentru sediul Regus din Charles De Gaulle Plaza, care ocupă 1.400 m²;
•    în 2018 – intermedierea tranzacției de închiriere pentru un nou sediu cu o suprafață de 1.200 m² pentru Regus, în D’or Business Center;
•    în 2018 – intermedierea tranzacției de închiriere pentru un nou sediu cu o suprafață de 1.000 m² pentru Regus, în Sun Plaza.

“Parteneriatul nostru cu IWG, inițial pentru conceptul Regus și, începând cu 2018, și pentru Spaces, durează de trei ani și devine mai puternic odată cu trecerea timpului. Colaborarea cu unul dintre cei mai mari furnizori de spații de lucru flexibile ne face extrem de mândri. Este o reușită nu doar pentru CBRE, la nivel de portofoliu, cât și pentru piața locală, care a reușit să atragă un jucător atât de important de pe o nișă care are o pondere tot mai ridicată pe piața spațiilor de birouri”, a declarat Victor Răchită, Business Development Executive al CBRE Romania.

‘’Mulţi proprietari au înțeles necesitatea de a oferi viitorilor chiriași spații de 
coworking. Nevoia de a asigura mobilitatea angajaților și de a le oferi un mediu de lucru creativ și centrat pe crearea de comunități a devenit un criteriu relevant pentru companii atunci când își aleg sediul”, a declarat Vlad Damian, Senior Advisor al CBRE Romania. 

‘’Colaborarea noastră îndelungată cu Regus și Spaces aduce deopotrivă provocări, dar și cele mai mari satisfacții. Suntem permanent în căutarea celor mai bune parteneriate și proiecte de pe  piață și suntem încrezători că am adus o contribuție valoroasă pentru IWG, dar și pentru mulți dezvoltatori și investitori. Totuși, cel mai important aspect este că am adus mult dorita flexibilitate mai aproape de chirași‘’, a declarat Valentina Tânjală, Senior Advisor al CBRE Romania.

În prezent, CBRE are în derulare pentru Regus și Spaces, tranzacții pentru spații de birouri ce vor ocupa suprafețe cumulate care se vor situa între 10.000 m² și 15.000 m². Potrivit reprezentanților agenției, aceste tranzacții vor fi perfectate într-o perioadă de minimum șase luni și maximum nouă. Pentru perioada următoare, ținta IWG este de a acoperi toate zonele de business prin conceptul Spaces și de a se extinde masiv atât în București, cât și în toate orașele mari din țară. 

“Spațiile de coworking sunt birourile viitorului. Tinerii vor să lucreze în spații neconvenționale, iar companiile care vor forță de muncă de calitate sunt dornice să le îndeplinească această cerință. Conceptele Regus și Spaces au la bază o investiție solidă și un know-how extrem de complex. Sunt interesați de spații mari, iar costurile de amenajare se situează în jurul a circa 800 de euro/ mp. Suntem convinși că alături de CBRE, IWG se va extinde în toate marile proiecte de birouri din țară și considerăm această colaborare ca o reușită importantă pentru piața românească. Intrarea pe piața autohtonă a unei companii cu experiența și rezultatele IWG este un atu, mai ales că în circa 10 ani, conform estimărilor noastre, niciun dezvoltator nu va mai construi o clădire de birouri, fără a include și un spațiu flexibil de lucru”, a conchis Ramona Predescu Iacob, Country Manager IWG. (sursa: CBRE)