"Cartierul pentru Justitie" reprezinta un obiectiv de investitii publice al MDRAP si include constuirea unui complex urbanistic destinat sediilor unor institutii apartinand sistemului judiciar, precum: CSM, Inspectia Judiciara, CAB, Judecatoriile sectoarelor 2 si 3, Parchetele de pe langa Tribunalul Bucuresti, INM si Scoala Nationala de Grefieri.

 

Valoarea acestui proiect este de 270 de milioane de Euro, sursa de finantare o reprezinta bugetul MDRAP, iar perioada de timp in care urmeaza a se constui este de cinci ani incepand cu 2015. Master planul "Cartierului pentru Justitie" cuprinde o cladire de noua etaje, unde va functiona Palatul de Justitie, o cladire de trei etaje unde va functiona CSM si o alta de patru etaje unde vor functiona Parchetele. "Cartierului pentru Justitie va avea ca prima varianta terenul amplasat vizavi de Biblioteca nationala, fostul amplasament al esplanadei. Nu e o «fata morgana». Terenul e in administrarea Ministerului Dezvoltarii. Sunt mai multe variante la care am lucrat si e destul de fezabila varianta cu terenul respectiv. Avem discutii si cu Primaria Capitalei, pentru ca pe langa Cartierul de Justitie acolo o sa se realizeze un complex cultural si de agrement si, de asemenea, cateva cladiri inalte pentru birouri. E un concept integrat si avem doua variante: lucram in concept integrat sau lucram pe sectiuni", a spus, joi, ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea.

 

Intrebat ce se intampla cu proiectul anuntat anterior, privind consturirea pe acel teren a unei sali polivalente, Dragnea a spus ca acest lucru ramane valabil ca posibilitate. "Ramane in contiuare posibilitatea, repet, pentru trei functiuni: sala polivalenta, in care se pot desfasura spectacole, inclusiv filarmonica, o sectiune destinata pentru cladiri de birouri si sectiunea Cartierului de Justitie", a spus Dragnea.

 

La randul sau, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc a precizat ca locul a fost aleasa pentru ca este vis a vis de cea mai mare institutie de justitie din Romania, respectiv Tribunalul Bucuresti. "In planul urbanistic e prevazut si o sala concerte si cladirile de birouri", a spus Cazanciuc. (sursa: wall-street.ro)