Tranzactia reprezinta inchirierea pentru o perioada de 5 ani a unui spatiu de birouri de 860 mp, cu posibilitate de extindere, la etajul 2 al cladirii Cubic Center. 

                                          

“Obiectivul principal al planului de dezvoltare pentru urmatorii 5 ani al Luatel este extinderea operatiunilor din Romania, iar un prim pas in acest sens este inaugurarea unui nou sediu in Cubic Center.

 

Totodata, Luatel vizeaza extinderea echipei sale operationale de la 500 de angajati cat are in prezent in intreaga lume, la 3.000 de angajati in urmatorii 2 ani”, declara Swen Philippe Moritz, CEO Luatel.

 

Alaturi de Luatel, Crosspoint Real Estate a mai intermediat inchirierea in Cubic Center a unui spatiu de aproximativ 1.000 m.p pentru Promideea, unul dintre cei mai importanti jucatori internationali de pe piata materialelor promotionale.

 

Cladirea Cubic Center are o suprafata de birouri inchiriabila de 25.300 mp, dispusa pe 12 etaje si deservita de 507 locuri de parcare subterane si 50 supraterane. Spatiul comercial de la parter, cu suprafata de 1.200 mp, este destinat evenimentelor corporate, cat si celor festive, pe timpul weekend-urilor.

 

Centrul de conferinte de la etajul 12 insumeaza 1.000 mp si este solutia perfecta pentru evenimente, seminarii sau pentru training si cursuri de dezvoltare profesionala. In Cubic Center functioneaza birourile mai multor companii de prestigiu ca Agricover, Patria Credit, Promideea, OBI, Scala Events iar etajele superioare ale cladirii ofera o priveliste impresionanta asupra nordului Bucurestiului.

“Piata de birouri a avut o prima jumatate de an 2014 foarte dinamica, in conditiile in care majoritatea contractelor semnate in perioada 2007 - 2009, la costuri ale chiriilor mai ridicate, au ajuns la maturitate. Numeroase  business-uri de suport care intra acum in Romania, precum si cresterea operatiunilor companiilor ce au deja prezenta locala, indica o cerere neta in crestere, pentru urmatoarea jumatate de an. O pondere majora in tranzactiile din prima jumatate a lui 2014 au avut-o pre-inchirierile, aflate pe un trend ascendent”, declara Laura Berezitchei, Associate – Office & Commercial, Crosspoint Real Estate. (sursa: Crosspoint )