Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent a patra bancă pe piața locală, pe baza activelor deținute și este o bancă universală cu 1,6 milioane de clienți. ING Bank deține un model de servicii hibrid în care operațiunile zilnice sunt îndeplinite de aplicațiile de internet banking pentru toate tipurile de clienți, în timp ce produsele sau soluțiile mai complexe sunt gestionate de consultanți experți din cadrul rețelei ING Office. Astfel, clienții de retail accesează în medie ING Home’Bank o dată pe zi, în timp vizitează sucursale ING Office o dată pe an, dar pentru acele situații bancare importante.

Prin urmare, experiența clienților în interiorul unui ING Office este esențială, iar banca investește în designul și atmosfera interioare, precum și în locațiile importante. Opera Center este una dintre cele mai emblematice clădiri din București, încă de la începutul activității sucursalei ING Bank, în 2004.

„Opera Center și-a crescut valoarea, devenind un adevărat punct de reper și o sub-piață de birouri în sine. Un avantaj important îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii publice, în special inaugurarea recentă a liniei de metrou M5, care deservește peste 150.000 de locuitori. De la universități și opțiuni variate de petrecere a timpului liber, la administrații publice și spitale, toate sunt accesibile pe o rază de 3 km”, a declarat Marian Roman, Managing Director, CA Immo Real Estate Management România.

Sucursala ING Bank ocupă o suprafață de aproximativ 400 mp la parterul clădirii Opera Center I. Zona de retail a clădirii găzduiește, de asemenea, o cafenea French Bakery, o farmacie Dr. Max și un magazin Inmedio.

Cunoscută ca prima clădire modernă de birouri din București, Opera Center I a fost livrată în 2001, fiind considerată și astăzi unul dintre cele mai valoroase proiecte de birouri din București, atât în ceea ce privește locația, cât și administrarea proprietății.

Amplasată strategic la 50 metri de stația de metrou Eroilor, Opera Center beneficiază de o panoramă a râului Dâmbovița și Operei Naționale București. Parcurile Izvor și Cișmigiu se află la mai puțin de un km, iar Grădina Botanică și zona Cotroceni, care se clasează în Top 20 al celor mai cool cartiere din Europa, sunt situate la 2 km de clădirea de birouri. Centrul Vechi, Piața Unirii și sediile instituțiilor publice, respectiv Primăria Capitalei, Curtea de Apel București și Palatul Parlamentului sunt la mai puțin de 3 km distanță.

După inaugurarea liniei de metrou M5, care face legătura între centrul orașului și cartierul Drumul Taberei, Opera Center are acces direct la 3 din cele 5 linii de metrou existente în București, M5, M3 și M1.

Opera Center I cuprinde un total de 11.900 mp de spații de birouri moderne desfășurate pe opt etaje, având o fațadă de sticlă impresionantă, cu elemente complexe de zidărie pe toate laturile. Certificat LEED Gold, Opera Center I găzduiește companii importante precum: NN Lease, Qualitance, Borza&Asociatii, Siemens, GSK Consumer HealthCare și DHL Logistics. (sursa: CA Immo)