In baza acestui protocol, cele doua institutii vor coopera pentru crearea unui parteneriat pentru dezvoltarea economiei nationale, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Bursei din Bucuresti. Protocolul are ca scop sustinerea antreprenorilor romani prin facilitarea accesului la finantare, pentru o dezvoltare echilibrata si echitabila. Obiectivul pe termen lung al protocolului de colaborare este cresterea competitivitatii regionale, precum si coeziunea economica si sociala.

 

Un prim proiect in parteneriat va fi organizarea, in principalele orase ale tarii, a unor evenimente dedicate companiilor membre ale Camerelor de Comert Judetene si mediului de afaceri local, cu scopul de a promova AeRO, noua piata lansata de BVB, care va ajuta intreprinzatorii mici si mijlocii dornici sa-si dezvolte afacerile sa atraga investitii din piata de capital.

 

Inceputul colaborarii dintre Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Bursa de Valori Bucuresti a fost marcat prin deschiderea oficiala a sedintei de tranzactionare de catre Aurelian Gogulescu, vicepresedinte la nivel de reprezentare al CCIR.

 

 “Protocolul cu BVB marcheaza o noua etapa in strategia sistemului cameral de a contribui la dezvoltarea comunitatii de afaceri. Listarea companiilor pe bursa inseamna mai multa transparenta, cresterea gradului de capitalizare, cresterea vizibilitatii si notorietatii companiei pe plan national si international, precum si accesul facil la alte surse de finantare”, a declarat Aurelian Gogulescu, Vicepresedinte la nivel de reprezentare al CCIR, presedinte CCI Prahova.

 

“Cu totii trebuie sa cooperam pentru a face aceasta tara si aceasta economie mai competitive, sa imbunatatim situatia sectorului financiar si in special piata de capital. Competitivitatea este unul dintre cuvintele cheie care pot schimba imaginea Europei Centrale si de Est. Obiectivul nostru este sa imbunatatim piata autohtona si apoi sa ne construim prezenta pe scena internationala”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti.

 

Camera de Comert si Industrie a Romaniei are peste 12.000 de companii membre, iar cea mai mare pondere o au companiile din comert si turism, industrie, si servicii, fiind luate in calcul datele furnizate Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. (Sursa: wall-street.ro)