Astfel, Bucureștiul s-a clasat înaintea unor orașe precum Amsterdam, Milano, Moscova sau Istanbul.

Înaintea Bucureștiului se regăsesc, în ordine, Londra, Paris, Berlin, Munchen, Madrid, Dublin și Budapesta.

În perioada 2010-2015, Bucureștiul a avut o rată de creștere de 28,21% a angajaților din aceste sectoare, conform datelor CBRE.

Raportul CBRE subliniază că ritmul de creștere a angajărilor în sectorul IT în ultimii cinci ani în Europa a depășit rata angajărilor în întreagă economie europeană și este de așteptat că tendința pozitivă să continue.

Berlin, Dublin, Munchen sau Viena, dar și câteva orașe europene din piețele emergente, cum ar fi Budapesta, Bucureștiul sau Istanbul, înregistrează dezvoltări accelerate în industria IT, mai arată datele CBRE.

”Cererile de spații de birouri ale companiilor din outsourcing și IT sunt un adevărat motor pentru dezvoltarea pieței imobiliare; practic jumătate din toate tranzacțiile efectuate în  România au fost pentru aceste companii. Ne bucurăm să vedem că Bucureștiul - și România în general - își consolidează o reputație stabilă și performanță în Europa în sectorul tehnologic și în IT și ne așteptăm în continuare la o dinamică efervescență a altor sectoare ale economiei”, subliniază Mihai Păduroiu, MRICS, Head of Advisory & Transaction Services | Investor Leasing | Office, CBRE. (sursa: profit.ro)