Global City Business Park, unul dintre principalele proiecte de birouri din zona de Nord a Bucureştiului, anunță semnarea unui contract cu Bergenbier, brand deținut de către producătorul canadian de bere Molson Coors.

 

„Începând cu această lună, angajații Bergenbier România vor beneficia de un nou sediu în cadrul Global City Business Park, suprafața totală a acestuia măsurând 1.200 metri pătrați”, a declarat Ivana Bozjak, Partener şi Head of Real Estate în cadrul Global Finance.

 

În acest fel, gradul de ocupare al clădirilor Global City Business Park atinge, la început de an, un nivel de 60%, înregistrând astfel o creștere de 10% din totalul suprafeţei închiriabile față de aceeași perioadă a anului anterior. Acest lucru se datorează extinderilor chiriaşilor existenţi şi noilor clienți din 2014, precum Honda Trading sau Ninebot.

 

În acest moment, Global City Business Park are 29 de chiriaşi, cea mai mare parte a suprafeţei închiriate fiind ocupată de companii precum Michelin, Coca-Cola HBC România, Total Soft, Telus, Euroins, Ford, Bergenbier, Cycle  şi Monsanto.

 

Pe lângă spaţiile de birouri, parterul celor două clădiri este ocupat de o zonă de retail foarte bine dezvoltată, care oferă celor peste 2.500 de persoane ce lucrează în incinta ansamblului de birouri acces la un restaurant self service, un business lounge, o cafenea, un salon de înfrumuseţare, o farmacie, două ATM-uri şi un magazin Inmedio. În plus, proiectul dispune de o suprafaţă de 28.000 metri pătrați construiţi subteran, unde se regăsesc peste 840 de locuri de parcare, ce le suplimentează pe cele existente la exterior.

 

La începutul acestui an, Global City Business Park a obținut certificarea LEED Gold în cadrul sistemului de evaluare LEED Rating System for Existing Buildings: Operations and Maintenance, ce vizează certificarea campusurilor care dispun de mai multe clădiri construite în aceeași locație. 

 

Global City Business Park devine astfel un standard de referință în domeniul construcțiilor verzi, prin intermediul programului de evaluare LEED. Întreg procesul de obținere a distincției a fost intermediat cu ajutorul companiei Colliers, lider global în servicii comerciale din industria imobiliară.

 

 „Sistemul de certificare LEED - Leadership in Energy & Environmental Design,  este cel mai cunoscut standard la nivel internațional. O certificare de acest tip oferă tuturor clienților noștri garanția că își desfășoară activitatea într-o clădire care respectă cele mai înalte standarde de mediu, că operațiunile desfășurate aici sunt  în concordanță cu cele mai noi norme și, de asemenea, că toate sistemele și procedurile sunt eficientizate, toate reflectându-se în calitatea spațiilor de birouri și costurile de operare relaționate”, a declarat reprezentanta Global Finance.

 

Obținerea acestei certificări a însemnat derularea unor acțiuni pe perioada unui an de zile și a implicat atât evaluarea aspectelor tehnice, cât și implementarea unor campanii educaționale și de CSR. Pe termen lung, rezultatele certificării vizează o reducere semnificativă a costurilor pentru chiriași, precum și îmbunătățirea calității serviciilor adresate acestora. 

 

Situat în zona de Nord a Bucureştiului, Global City Business Park are o suprafaţă construită de 56.000 mp şi un total de spaţii de închiriat de clasă A de 51.000 mp, în două clădiri.

În plus, proiectul dispune de o suprafaţă de 28.000 mp construiţi subteran, unde se regăsesc 844 de locuri de parcare, ce le suplimentează pe cele existente la exterior. Proiectul a fost demarat în octombrie 2007 şi a fost finalizat în totalitate în februarie 2010.

 

În acest moment, Global City Business Park are 29 de chiriaşi, iar cea mai mare parte a suprafeţei închiriate este ocupată de companii precum Coca-Cola HBC România, Michelin România, Total Soft, Telus, Euroins, Ford, Cycle, ICAP, Quintiles, Daewoo şi Monsanto. (sursa: Global City Business Park)