Pipera este o zonă aleasă, în general, de către corporaţiile mari şi mijlocii din punct de vedere al numărului de angajaţi. Cu toate acestea, conform analizei, şi companiile mai mici îşi pot găsi o soluţie de birou foarte eficientă în zonă şi se îndreaptă tot mai mult către acestea.

Potrivit reprezentanţilor Global City Business Park, pe lângă spaţiile ocupate de companiile mari (de peste 200 de angajaţi), 25% dintre birourile din zona de Nord a Capitalei sunt închiriate de companiile medii (100-200 de angajaţi) şi 5% de cele mici (sub 100 de angajaţi).

Deşi aceste procente nu au suferit modificări semnificative în ultimii ani, companiile medii şi mici se arată tot mai interesate de spaţiile de birouri de clasa A datorită disponibilităţii mai mari a acestora, chiriilor mai scăzute şi beneficiilor de a avea un birou într-un spaţiu de dezvoltare corespunzător.

Complexul Global City Business Park, unul dintre principalele proiecte de birouri din zona de Nord a Bucureştiului deţinut de fondul de investiţii Global Finance, are un mix foarte diversificat de chiriaşi, spaţiul închirat pentru birouri variind de la câteva sute de metri pătraţi până la aproape 6.000 de metri pătraţi. Raportat la chiriaşii proiectului de birouri, 48% din spaţiul închiriat este ocupat de companii mari, care ocupă aproximativ 24% din suprafaţa totală închiriabilă, 38% din spaţiul închiriat - de către companii medii care ocupă 19% din suprafaţa totală şi 14% - companii mici, a căror spaţiu de birouri ocupă aproximativ 7% din suprafaţa totală închiriabilă a proiectului.

Global City Business Park are o suprafaţă construită de 56.000 mp şi un total de spaţii de închiriat de clasă A de 51.000 mp, în două clădiri. În plus, proiectul dispune de o suprafaţă de 28.000 mp construiţi subteran, unde se regăsesc 844 de locuri de parcare. Proiectul a fost demarat în octombrie 2007 şi a fost finalizat în totalitate în februarie 2010.

În 2005, Global Finance a intrat pe piaţa imobiliară, vizând investiţii în România, Bulgaria şi Serbia. Global Finance are birouri în Atena, Sofia, Bucureşti şi Belgrad.

 

Global Finance este una dintre cele mai experimentate firme din Europa în domeniul private equity, realizând mai mult de 80 de investiţii în 11 ţări, în diverse medii economice şi politice. Compania a intrat pe piaţa din România în 1996, iar de atunci a investit în diverse domenii, precum cel farmaceutic, tehnologic, al telecomunicaţiilor, al produselor alimentare, al reciclării, al asigurărilor, dar şi în imobiliare. (Sursa: economica.net)