„În această perioadă, marcată de pandemia Covid-19, cererile de relocare în spațiile noi de birou au scăzut, dar observăm o creștere pentru reînnoirea și extinderea contractelor de închiriere existente. Deci, suntem bucuroși că am ajutat Global City Business Park la negocierea pentru reînnoirea contractului cu Altex România - principalul jucător pe piața electro-IT ”, spune Simona Urse, director asociat, Office Agency Crosspoint Real Estate.

Numerele confirmă această tendință: în primul trimestru au fost închiriați peste 100.000 mp în București, dintre care 50% au reprezentat reînnoiri și extinderi, față de 37% din 188.500 mp, închiriate în 2019. Necesitatea suprafeței alocate fiecărui angajat are a crescut, astfel încât multe companii au extins spațiul închiriat în clădirile de birouri sau au reconfigurat spațiul existent, pentru ca locurile de muncă să fie cât mai sigure.

„Este dificil de estimat ce se va întâmpla până la sfârșitul anului, deoarece există incertitudini cu privire la evoluția pandemiei, dar cu siguranță configurația spațiilor de birouri se va schimba, iar suprafața de birouri alocată pentru fiecare angajat va crește semnificativ”, a concluzionat reprezentanta agenției. (sursa: Crosspoint Real Estate)