Proiectul AFI Tech Park este un campus de business de clasa A, ce va oferi o suprafață totală închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, în două clădiri (P+8) și un turn de birouri (P+14). Campusul se află în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României, între Bd. Progresului și Bd. Tudor Vladimirescu. Prima etapă a proiectului urmează să fie livrată în cel de-al doilea trimestru al anului 2018 și va oferi 20.000 mp închiriabili de spații de birouri și 2.000 mp de spații comerciale (supermarket, restaurant, sală de sport). AFI Tech Park își propune să răspundă nevoilor tot mai complexe ale companiilor multinaționale, cu precădere din domeniul IT&C, punându-le la dispoziție un spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare. Faptul că acest parc de business este situat în zona centrală a Bucureștiului și nu în zona de periferie oferă proiectului un avantaj unic pentru companiile multinaționale din România.

AFI Tech Park a primit pre-certificarea LEED Platinum pentru folosirea unor tehnici și tehnologii de proiectare, construcție, design și exploatare cu un impact minim asupra mediului. Printre elementele certificate de LEED se numără: utilizarea eficientă de echipamente de iluminare LED, ce asigură creșterea eficienței energetice și minimizarea efectului de „insulă termică”, folosirea de materiale reciclate și cu emisii scăzute și de practici durabile ce permit reutilizarea a până la 75% din deșeurile provenite. În plus, clădirile AFI Tech Park dispun de o serie de alte facilități variate, care le certifică drept „clădiri verzi”, precum: locuri de parcare preferențiale pentru autoturismele cu emisii scăzute și amenajarea de locuri de parcare pentru mașinile electrice, biciclete și dușuri, conexiune foarte bună la mijloacele de transport în comun, încurajând, astfel, reducerea poluării prin renunțarea la autoturismele proprii și utilizarea transportului public, reutilizarea apei de ploaie pentru irigarea zonelor verzi folosirea de plante ornamentale care nu au nevoie de apă potabilă și de dispozitive de utilizare eficientă a apei potabile, care asigură o diminuare cu 40% a consumului. 

„Suntem mândri de rezultatele extraordinare pe care AFI Tech Park le-a obținut în procesul de pre-certificare Platinum. Acest fapt reprezintă o recunoaștere a eforturilor noastre de a susține dezvoltarea durabilă și de a crea spații de birouri moderne, care să fie eficiente energetic și prietenoase cu mediul și prin care, totodată, să răspundem nevoilor tot mai complexe ale companiilor multinaționale din București. Ne dorim ca prin AFI Tech Park să aducem mediul de business mai aproape de zonele rezidențiale și suntem tot mai încrezători că acest nou proiect va reprezenta o investiție valoroasă în viitor pentru comunitate și pentru întreaga piață de birouri”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.     
Colliers International a oferit consultanță în derularea procesului de certificare pentru AFI Tech Park.
„Energia și determinarea pe care partenerii noștri de la AFI Europe România mi-au transmis-o pe parcursul întregii perioade în care am lucrat împreună pentru obținerea pre-certificării LEED Platinum pentru AFI Tech Park a fost de-a dreptul inspirațională. Angajamentul și preocuparea constantă a companiei în direcția dezvoltării durabile mi-a oferit entuziasmul și determinarea necesară de a face din acest proiect un succes”, a spus Oana Stamatin, LEED AP BD+C în cadrul departamentului de Real Estate Management Services al Colliers International România. 

AFI Tech Park urmează trendul stabilit de AFI Park, cel mai de succes proiect de birouri dezvoltat de AFI Europe România, care deține deja certificarea LEED Gold din sistemul de rating pentru clădiri „verzi” LEED Core & Shell. AFI Park 1 este, de altfel, prima clădire din România care a primit o astfel de certificare. 

LEED (Leadership in Energy & Environmental Design / Leadership în Energie și Design de Mediu) reprezintă unul dintre cele mai importante sisteme multidisciplinare de clasificare a clădirilor, ce recunoaste excelența în domeniul dezvoltării durabile a construcțiilor. Construcția poate obține diverse grade (Platinum, Gold, Silver sau Certified), în funcție de performanța dovedită în arii precum eficiența energetică, reducerea consumului de apă, a emisiilor de dioxid de carbon, îmbunătățirea calității aerului în interiorul clădirilor și economia de resurse, în general. (sursa: AFI Europe)