Dupa ce in anul 2012 compania a reluat dezvoltarile post-criza cu faze noi de dezvoltare in proiecte deja existente, acesta este primul ansamblu rezidenial ridicat intr-o zona a oraului complet noua pentru dezvoltator.

 

Investitia pentru noul complex de locuinte se ridica la 3 milioane euro, suma integral alocata din fondurile companiei, lucrarile urmand sa fie demarate in martie 2015 si programate pentru finalizare intr-un termen de 12 luni. Noul ansamblu este format din 10 etaje si 77 de apartamente – studiouri si unitati cu 2 si 3 camere, fiind localizat in centrul cartierului Berceni, pe strada Aleea Terasei.

 

Antreprenorul general al lucrarii este compania romaneasca PlastROM, iar managementul de proiect este asigurat de Vitalis Consulting, companie cu care Adama a colaborat la toate proiectele sale post-criza.

 

„Sectorul rezidential din Romania este una din cele mai importante tinte de pe radarul local al Adama intrucat acest segment cunoaste o crestere graduala in conditiile in care cererea de locuinte dedicata sectorului middle-market este insuficient acoperita. Incepand cu ianuarie 2014, am derulat intern o analiza aprofundata a portofoliului comun de terenuri apartinand Immofinanz si Adama pentru a-i stabili fiecaruia cea mai potrivita utilizare, iar pe terenul din cartierul Berceni lansam prima dezvoltare ca urmare a acestei analize”, declara Laszlo Csiki, CEO Adama Group.

 

Potentialii clienti vor avea la dispozitie o gama larga de tipuri de apartamente si de suprafete, fiecare unitate fiind atent compartimentata, iar spatiul eficient utilizat. Suprafetele utile variaza intre 36 mp pentru un studio si 63 mp pentru un apartament de 3 camere, preturile pornind de la 39.900 euro (TVA inclus).

 

Toate unitatile sunt decomandate, cu bucatarii inchise, centrala proprie, balcon. Apartamentele amplasate la parterul cladirii au gradini private.

 

Cu aceasta noua dezvoltare, investitiile post-criza realizate de Adama se apropie de 20 milioane euro, alocate exclusiv din fondurile companiei. Ansamblul rezidential din cartierul Berceni este al treilea obiectiv investitional dupa cea de-a doua etapa de dezvoltare din Edenia Titan si Evocasa Optima – Bucuresti (210 unitati si o investitie totala de 14,1 milioane euro) si ultima etapa a Copou Bellevue – Iasi (50 unitati si o investitie de 1,7 milioane euro).

 

Adama este un dezvoltator activ in Romania, Moldova, Ucraina si Turcia.  Compania a construit pana in prezent peste 1.700 de apartamente si cateva zeci de mii de metri patrati de spatii comerciale si birouri.

 

Immofinanz Group, activa pe segmentele de retail, office si logistic pe opt piete-cheie din regiune este inclusa in indexul ATX al Bursei de Valori de la Viena si este prezenta si pe Bursa de Valori Varsovia. Portofoliul companiei numara peste 470 de proprietati, cu o valoare de piata de aproape 6,8 miliarde euro.

 

In Romania, Immofinanz Group are un portofoliu de 82 de proprietati, format in cea mai mare parte din cladiri de birouri si spatii comerciale, estimat la 957,5 milioane de euro. Romania ocupa locul al treilea in portofoliul grupului, cu o cota de 14%, dupa Rusia, cu 25,1%, si Austria, cu 19,3%. (sursa: dailybusiness.ro)