AEW Europe a fost printre primii administratori de care au oferit un fond specializat în logistică în 1999 și au crescut de atunci portofoliul de active al LOGISTIS la aproximtativ un miliard de euro, distribuind în prezent un venit anual de peste 7%.

Fondul și-a securizat prima investiție în Germania și are în pregătire noi achiziții în Germania, Benelux și Franța. Fondul vizează investiții de până la 500 mil. de euro în Germania în următorii doi ani.

Rob Wilkinson, Chief Investment Officer a spus: “Suntem încântați că atât investitorii existenți cât și noii investitori continuă să susțină LOGISTIS, permițând platformei să își dezvolte prezența pe piața logistică europeană”.  

Rémy Vertupier, LOGISTIS Fund Manager a afirmat: “Portofoliul curent are rezultate bune și așteptăm cu interes să investim pe piața germană într-un număr de proprietăți care au fost deja identificate de către echipele noastre locale. De asemenea așteptăm următoarea fază a extinderii brand-ului LOGISTIS în Europa de Nord și continuarea construirii unui portofoliu de înaltă calitate care livrează investitorilor noștri un venit semnificativ și stabil".  

Fondul vizează un maxim de 700 mil. de euro nou capital și cel puțin o nouă strângere de capital este planificată mai târziu în 2014, iar apelul final de capital este planificat pentru sfârșitul anului.

 

AEW Europe este una dintre companiile de administrare de investiții imobiliare de top din Europa. Cu nouă divizii în toată Europa, grupul are peste 270 de angajați care sunt responsabili pentru proprietăți în administrare cu o valoare de 18 miliarde de euro. (sursa: AEW Europe)