Astfel, 2017 va reprezeta cel mai bun an pentru piața de birouri din acest oraș.

”Piata de birouri din Cluj – Napoca trece printr-o perioada de efervescenta, atat ca livrari cat si din punct de vedere al inchirierilor. Aproximativ jumatate de milion de persoane locuiesc in zona metropolitana Cluj – Napoca, daca luam in calcul atat Florestiul care a devenit practic un nou cartier, cat si numarul ridicat de studenti, Anual exista o cerere stabila de aproximativ 20.000 de metri patrati de spatii de birouri moderne, tinand cont ca in fiecare an intra in campul muncii aproximativ 6.000 de studenti, fara a ne gandi la reconversiile profesionale”, explica Cristian Simon, director Office Division in cadrul Coldwell Banker Transilvania.

Cele mai importante proiecte de birouri care vor fi livrate pe piață sunt faza a treia a proiectului The Office, cu 16.770 metri pătrați închiriabili, Novis Plaza, cu 14.171 mp, Vivido Business Center, cu aproximativ 7.000 mp și Central Business Plaza, cu aproape 4.000 mp.

Peste 47% din totalul de 44.000 mp care vor fi livrați anul acesta în Cluj-Napoca sunt deja închiriați. Mai mult, și spațiile care vor fi livrate în 2018 sunt deja închiriate în proporție de 64%. Cele mai mari proiecte ce vor fi finalizate anul viitor sunt are United Business Center, împreună cu clădirea adiacentă Riviera, și Scala Center.

Stocul total de spații de birouri moderne din Cluj-Napoca se ridică în prezent la peste 244.000 mp, cu 77% reprezentând spații de birouri de clasa A. Astfel, Clujul este cea de-a doua piață de birouri ca mărime, după București.

Gradul mediu de neocupare se situează la 7%, în timp ce pentru clădirile de birouri de clasa A acesta se ridică la 11,5 euro/mp. (sursa: zf.ro)