Potrivit sursei citate, la nivelul lunii decembrie 2015, față de aceeași perioadă din anul anterior, a crescut atât ca serie brută (+14,2%), cât și ca serie ajustată (+8,8%).

 

Pe întreg anul 2015, volumul lucrărilor de construcții a crescut pe total, ca serie brută, cu 10,4%, iar pe elemente de structură au avut loc creșteri astfel: lucrările de reparații capitale - cu 31,8%, lucrările de întreținere și reparații curente - cu 13,3%, și la lucrările de construcții noi - cu 5,2%.

 

De asemenea, pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești cu 20% și la clădirile nerezidențiale cu 1,1%. În schimb, la clădirile rezidențiale volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 5,8%.

 

În ceea ce privește rezultatele consemnate în decembrie 2015, comparativ cu noiembrie, același an, volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie brută, cu 28,4%, creștere evidențiată astfel: lucrările de construcții noi cu 41,1%, lucrările de reparații capitale cu 29,5% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 1,5%. În funcție de obiectul de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești cu 30,6%, la clădirile nerezidențiale cu 27,8% și la clădirile rezidențiale cu 14,1%.

 

Pe de altă parte, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, s-a înregistrat o creștere cu 5,9%, în decembrie 2015, după cum urmează: lucrările de construcții noi (+16,6%), lucrările de reparații capitale (+1,7%) și lucrările de întreținere și reparații curente (+1,2%). Pe obiecte de construcții, creșterile au avut loc astfel: construcțiile inginerești (+7,4%), clădirile rezidențiale (+3,5%) și la clădirile nerezidențiale (+3%).

 

Datele INS arată că, în decembrie 2015, comparativ cu decembrie 2014, volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută cu 14,2%, iar pe elemente de structură au avut loc creșteri în lucrările de reparații capitale (+71,6%), lucrările de construcții noi (+6,6%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+5,8%).

 

Conform statisticii, pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești cu 41,2%, în timp ce scăderi au avut loc la clădirile rezidențiale și la clădirile nerezidențiale cu 23,8%, respectiv cu 16,2%.

 

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 8,8%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creșteri astfel: lucrările de reparații capitale - cu 55,6% și la lucrările de întreținere și reparații curente - cu 4,2%. La polul opus s-au consemnat scăderi de 0,5% la lucrările de construcții noi.

 

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești cu 34,4%. La clădirile nerezidențiale și la clădirile rezidențiale, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 20,0%, respectiv cu 4,7%. (Sursa: profit.ro)