Creşterea ca serie brută, cu 5,3%, s-a datorat, pe elemente de structură, lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente şi celor de construcţii noi cu 9,7%, respectiv cu 6,1%.

 

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 6,1%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc, în S1 2016, creşteri la construcţiile inginereşti şi la clădirile rezidenţiale cu 8,7%, respectiv cu 5,4%. Volumul lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale a scăzut cu 0,6%.

 

Creşterea ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate s-a datorat, pe elemente de structură, lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de construcţii noi cu 14,1%, respectiv cu 3,4%.

 

La lucrările de reparaţii capitale s-a înregistrat o scădere cu 5,5%.

 

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti şi la clădirile rezidenţiale cu 12,5%, respectiv cu 3,7%. Lucrările la clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 1,5%.

 

În iunie 2016, comparativ cu luna precedentă, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 17,4%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi cu 26,6% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,8%.

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 16,9%.

 

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti cu 26%, clădirile rezidenţiale cu 6,5% şi la clădirile nerezidenţiale cu 6,2%.

 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a înregistrat o creştere cu 0,4%, evidenţiată la lucrările de construcţii noi cu 6,5%. Scăderi au fost la lucrările de reparaţii capitale cu 19,4% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 6,3%.

 

Pe obiecte de construcţii, s-a înregistrat creştere la construcţiile inginereşti cu 2%. Scăderi au fost la clădirile rezidenţiale cu 11% şi la clădirile nerezidenţiale cu 9,6%.

 

În iunie 2016 comparativ cu iunie 2015, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 5,6%. Pe elemente de structură s-a înregistrat creştere la lucrările de construcţii noi cu 12,2%. Scăderi au fost la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 10,1% respectiv cu 2,8%.

 

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii la clădirile rezidenţiale şi la construcţiile inginereşti au crescut cu 13,3%, respectiv cu 7,2%. Lucrările la clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 1,3%.

 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 5,9%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi cu 9,1% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 2,8%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 13,1%.

 

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti şi la clădirile rezidenţiale cu 11,8%, respectiv cu 4,5%. Scădere s-a înregistrat la clădirile nerezidenţiale, cu 7,2%. (sursa: capital.ro)