Investitori israelieni sunt interesaţi de a cumpăra participaţii în noua companie fondată de omul de afaceri Ioannis Papalekas, asta după ce pe 25 iulie, compania a strâns peste 53 de milioane de euro.

Globalworth a anunţat că Villar International Limited, controlată de omul de afaceri israelian Shlomo Tisser, este interesată de achiziţia a un milion de acţiuni, reprezentând 9,33% din acţiunile total emise.

Compania Villar a fost fondată în 1975, iar în 1989 a fost cumpărată de Shlomo Tisser, actualmente director general şi membru în Consiliul de Administraţie. Compania activează în trei sectoare: construcţia de prorpietăţi comerciale şi rezidenţiale, închirierea de proprietăţi şi echipamente de construcţii şi furnizarea de servicii de arhivare de documente. Compania deţine şi închiriază apropximativ 225.000 mp de proprietăţi în Israel, Germania şi deţine firme pentru dezvoltare în România.

Pe piaţa românească grupul Villar este prezent prin Archivit, care se ocupă de arhivarea şi stocarea documentelor.

Shlomo Tisser este unul dintre investitorii parteneri ai lui Ioannis Papalekas. Prin Villar Properties, Tisser deţine 50% din firma Jaguar Development, restul participaţiei fiind deţinută de un off-shore din Cipru. Administratorii firmei au fost Tisser şi Papalekas, arată datele de la Registrul Comerţului.

De Jaguar Development este legată tranzacţia City Mall, pe care Papalekas l-a preluat în 2005 pentru 46 de milioane de euro, vândut după un an pentru mai mult de 100 de milioane de euro. (sursa: economica.net)