Mall-ul AFI Palace Cotroceni din Capitala, principalul activ al grupului si cel mai mare centru comercial din Romania, a inregistrat in primul semestru un venit operational net de 16,5 milioane de euro, cu 8,6% peste nivelul din prima jumatate a anului trecut.

Dupa finalizarea AFI Park 4&5, rezultatele financiare ale proiectului de birouri AFI Park au inregistrat o crestere de 48% a venitului operational net in prima jumatate a anului fata de cele de anul trecut, la peste 3,4 milioane de euro. Gradul de ocupare al primelor trei cladiri de birouri este de 100%, iar cel din AFI Park 4&5 depaseste 70%.

 

“(...) urmeaza sa incepem lucrarile de constructie pentru proiectele noi: AFI Palace Brasov, care va include un centru comercial de 45.000 mp inchiriabili si spatii de birouri cu o suprafata inchiriabila de 25.000 mp, AFI Tech Park din Bucuresti, de 50.000 mp inchiriabili, si proiectul rezidential AFI City din Bucurestii Noi. Prin includerea proiectelor principale, portofoliul din Romania va creste la 300.000 mp de spatii inchiriabile”, a declarat directorul general al AFI Europe Romania, David Hay.

 

AFI Properties, compania-mama a AFI Europe, a avut un venit operational net de 38 de milioane in primele sase luni, similar cu rezultatele inregistrate anul trecut, si un profit de 38 de milioane de euro, in crestere cu 190% fata de profitul din primul semestru al lui 2015.

 

Rezultatele crescute se datoreaza finalizarii cladirii de birouri AFI Park 4&5 din Bucuresti, a fazei a patra a proiectului de birouri Airport City Belgrade si a fazei a treia a dezvoltarii Classic 7 din Praga.

 

AFI Properties, compania-mama a AFI Europe, a avut un venit operational net de 38 de milioane in primele sase luni, similar cu rezultatele inregistrate anul trecut in S1, si un profit de 38 de milioane de euro, in crestere cu 190% fata de profitul din S1 2015.

 

Rezultatele crescute se datoreaza finalizarii cladirii de birouri AFI Park 4&5 din Bucuresti, a fazei a patra a proiectului de birouri Airport City Belgrade si a fazei a treia a dezvoltarii Classic 7 din Praga.

 

AFI Properties, prin subsidiarele sale, a proiectat si dezvoltat 200.000 mp de spatii comerciale si 500 de unitati rezidentiale, cu dezvoltari precum centrul comercial si proiectul de birouri din Brasov si cladirile de birouri din Serbia, Polonia si Cehia. (sursa: wall-street.ro)