Rata medie de ocupare a City Gate şi Galleria Arad era de 92% la jumătatea acestui an, cu o chirie de 14 euro pe metru pătrat pe lună, potrivit unui raport publicat marţi de dezvoltatorul israelian GTC, proprietarul clădirilor. Astfel, cele două proprietăţi sunt evaluate la 194 milioane euro.

Valoarea City Gate a scăzut cu 2 milioane euro în trimestrul al doilea, după ce coborâse cu 7,7 milioane euro în primele trei luni ale anului, reiese din raportările companiei.

Mall-urile Galleria din Arad, Piatra Neamţ şi Buzău, ultimele două de vânzare, sunr evaluate în urcare cu 4 milioane euro în perioada aprilie-iunie, după stagnare în primul trimestru.

GTC a avut venituri de 16,3 milioane euro în primul semestru în România şi Bulgaria, faţă de 29,7 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Costurile totale înregistrate de companie în cele două ţări s-au înjumătăţit, de la 20,1 milioane euro la 9,9 milioane euro, astfel rezultând un profit brut de 6,3 milioane euro, faţă de 9,6 milioane euro în prima jumătate a lui 2012. (sursa: economica.net)