Spațiul este situat într-o clădire de patrimoniu datând din 1893, alături de mezaninul dintr-o clădire nouă, aflată în conexiune. Spațiul are o capacitate de 50 de locuri și reprezintă o investiție de 100.000 de euro realizată de cei doi antreprenori.
Hub-ul are birouri flexibile de lucru și săli de întâlniri și conferințe, internet, bucătărie, zone de depozitare sau de relaxare, o bibliotecă și o imprimantă. În plus, cei care închiriază aici desk-uri vor avea, de asemenea, acces la beneficiile oferite în parteneriat cu acele companii care vor avea biroul în hub.

V7 Startup Studio a fost proiectat de arhitecți ca spațiu modular, atât la mansardă, cât și la mezanin pot fi organizate diverse tipuri de evenimente, de la ateliere, cursuri de weekend, lansări de produse, sesiuni de pitching sau evenimente de rețea.
Investitorii și-au propus organizarea a 2-3 evenimente comunitare pe lună și aproximativ 6-8 organizate de alte companii.

„Cum putem face un spațiu să fie viu, creativ, dar în același timp și productiv? Cum putem crea o astfel de comunitate? Acestea erau întrebările noastre la început, când am văzut pentru prima dată spațiul. Astfel am ajuns să creăm un Startup Studio, așa cum ne place nouă să-l numim, un loc în care vii cu drag să lucrezi zi de zi, încercând să scalezi un business alături de alți oameni la fel de pasionați ca și tine de la care ai ce învăța. Oricine are această motivație, este binevenit să lucreze din hub”, a declarat Andrei Cretu.

Hubul oferă abonamente lunare de 220 EUR, dar și acces pentru o jumătate de zi, o zi întreagă sau 10 zile / lună, la costuri începând cu 15 EUR. Spațiul este disponibil 24/7 pentru membrii care au un abonament lunar.
„Față de alte hub-uri din piață ne diferențiem prin input-ul adus de Andrei și Iulian,  antreprenori care au făcut un exit, și care își doresc să fie prezenți lângă alți antreprenori în etapa lor cea mai grea, adică cea de început, cu mentorat sau chiar cu investiții, unde e cazul. Credem că antreprenorii pot reuși mai ușor când sunt alături de ei oameni care trec prin experiențe similare”, adaugă Andrei Neacșu, community manager.

Fondatorii declară că o treime din locuri au fost ocupate inainte de deschidere, motivând această situație prin cererea ridicată pentru astfel de spații de lucru în București.

În București există în prezent 52 de spații de colaborare, 45 în alte orașe din țară, majoritatea fiind în Cluj-Napoca (13). În comparație, Ucraina are 99 de astfel de spații, iar Republica Cehă, Austria și Polonia au fiecare aproximativ 340 de astfel de spatii.

Pe plan mondial, piața spațiilor de co-working este de 1% din spațiul de birouri, cu un total de 15.000 de locuri în prezent, cu estimări de până la 25.000 de locuri în 2025. (sursa: revistabiz.ro)