Tranzactia s-a realizat in aceasta toamna si a fost finantata cu fonduri europene, pretul de cumparare fiind de peste 3 milioane de euro. 

 

„In ultima perioada, a crescut numarul cererilor de sedii pentru derularea de proiecte finantate cu fonduri europene, aceasta tranzactie fiind insa una din cele mai mari de pana acum. La astfel de contracte, unde sunt accesate fonduri europene, trebuie cumulate mai multe criterii  in gasirea solutiei potrivite, fiind necesar ca respectiva cladire de birouri sa fie potrivita nevoilor cumparatorului si sa se incadreze in cererile impuse de institutia europeana de finantare in ceea ce priveste calitatea si pretul ei. In acest caz mentionam cateva dintre motivele care au contat in luarea deciziei de achizitie: proximitatea de Teatrul National Bucuresti, inaltimea incaperilor care este mai mare decat standardul cladirilor de birouri si care va ajuta la buna desfasurare a activitatilor cumparatorului si accesul usor pentru alti potentiali parteneri,  companii si institutii care vor beneficia de serviciile UNATC”, declara Alexandru Petrescu, managing partner Esop Consulting l CORFAC International.   

 

 

Cladirea de birouri cumparata de UNATC este situata la Universitate, pe strada Tudor Arghezi. La demisol este amenajata o parcare subterana, cu o capacitate de opt masini, iar la exterior o parcare, pentru alte opt masini, cladirea mai dispunand si de alte facilitati, precum paza 24 ore, cablare date-voce, lift Schindler, centrala termica proprie.  (sursa: dailybusiness.ro)