Alius detine 70% din firma Alia Parking, prin intermediul careia a cumparat terenul pentru constructia unui complex de locuinte si birouri, cu o suprafata de 45.000 de metri patrati. Complexul ar fi urmat sa cuprinda cinci cladiri de sase etaje, relateaza Mediafax.

Potrivit datelor Casei de Insolventa Transilvania, lichidatorul judiciar al firmei, principalul creditor este UniCredit Tiriac Bank, care a acordat in 2008 un credit de refinantare a terenului in valoare de 11,52 milioane de euro, in conditiile in care terenul era evaluat de "companiile de profil" la 19,2 milioane de euro. Soldul creditului era la data de 31.05.2012 de 51,3 milioane de lei (11,52 milioane de euro). Alia Parking a intrat in faliment in 2012.

Lichidatorul intentioneaza sa vanda prin negociere directa terenul amplasat pe DN 1, la un kilometru de centrul comercial Baneasa si la 4 kilomentri de Aeroportul Henri Coanda.

Grupul spaniol Alius a dezvoltat prin intermediul Alia Inmobiliaria proiectul imobiliar Alia Apartments, in apropierea Arcului de Triumf, investitie de 50 milioane de euro, la randul sau in insolventa din 2012. In cadrul complexului guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a cumparat un apartament in 2012. Ansamblul este finantat cu 22 milioane de euro, tot de UniCredit Tiriac Bank.

Grupul Alius are activitati pe piata imobiliara din Spania si Statele Unite ale Americii, unde a dezvoltat cladiri de birouri, de locuinte si spatii comerciale.

Compania mai detine un teren in Bucuresti, in Floreasca.

 

Proiectul Alia Apartaments este primul de pe piata din Romania al grupului spaniol, si este dezvoltat in parteneriat cu firma romaneasca Aayles, de la care Alius a cumparat terenul aferent complexului. Firma Aayles detine, de asemenea, 20% din Alia Parking, prin intermediul Simex SA. (sursa: wall-street.ro)